Почетна » Смештени на Сајму за сутра најављују штрајк глађу

Смештени на Сајму за сутра најављују штрајк глађу

од admin
0 коментар

 

План је да штрајк започну сутра јер, поред осталог, од недеље немају никакву информацију у вези са тестирањима, а резултате, односно нове тестове чекају већ десет дана, тврде смештени на Сајму.

„Одговорни епидемиолог Божидар Љубић негира било какву одговорност и не жели да прича са пацијентима, па не проналазимо други начин да добијемо могућност поновног тестирања. Додатно, никада нам званично нису речени резултати претходно урађених тестова, нити смо их добили написмено“, наводе у апелу медијима.

Како напомињу, у привременој болници на Сајму има и старијих људи, хроничних болесника, како кажу и једно дете, а услови, наводе, нису најбољи за њихов опоравак.

„Иако је ово привремена болница, не постоје картони пацијената ни одговарајућа терапија. С друге стране, велики број људи нема никакве симптоме“, додаје се у апелу.

Подсећају да је најављено да ће у Сајам долазити новотестирани са лаким симптомима, али се то, како кажу, не дешава, па су тамо смештени само путници и људи који су претходно били лечени у болници.

На крају апела наводе да се захваљују осталом пријатном особљу Сајма.

Када је реч о условима кажу да су они побољшани, односно да су добили монтажне тушеве и топлу воду.

Вања Ђурић  Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар