Почетна » Испред Цркве Светог Марка у Београду скуп подршке свештенству СПЦ у Црној Гори

Испред Цркве Светог Марка у Београду скуп подршке свештенству СПЦ у Црној Гори

од admin
0 коментар

 

Како је јавио репортер Н1, скуп организује клуб студената Правног факултета и још неки факултети у Београду.

На почетку скупа интонирана је српска химна.

Почетак је каснио, јер је пре овог догађаја, у Храму Светог Саве био молебан за свештенство СПЦ, те се чекало да окупљени из Храма дођу до Цркве Светог Марка.

Очекује се да ће окупљени у центру Београда изнети своје захтеве, међу којима ће бити – оштрија реакција Србије на дешавања у Црној Гори, као и хитно ослобађање владике и свих ухапшених у Никшићу.

Испред цркве је репортер Н1 видео и оца Новака Ђоковића, Срђана, као и историчара Чедомира Антића.

Председник Србије Александар Вучић састаће се у суботу са предстаницима српских политичких, културних и интелектуалних кругова из Црне Горе како би разговарали о кризи насталој овим хапшењем, јавља ТВ Прва.
Подсетимо, председник Вучић је раније данас, поводом хапшења епископа будимљанско-никшићког Јоаникија и свештеника, рекао да не може да се меша у послове друге државе, да је потребно бирати речи, али да је ипак реч о питању које се тиче Српске православне цркве (СПЦ) и српског народа.

У Никшићу и Пљевљима полиција је у среду увече испалила сузавац на грађане који су на улице изашли у знак револта због хапшења епископа будимљанско-никшићког Јоаникија и више свештеника СПЦ.

Европска унија пажљиво прати развој ситуација у Црној Гори и позива све стране да покажу умереност и поштују владавину права, кажу у Европској комисији за Н1.

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар