Почетна » Бакић о поплавама: За садашњу градску управу, Београд је нерешив град

Бакић о поплавама: За садашњу градску управу, Београд је нерешив град

од admin
0 коментар

 

Услед јачих падавина у понедељак, делови Београда били су поплављени.

„За садашњу београдску управу, Београд је нерешив град. Они једноставно не умеју да реше инфрастуктурне проблеме, нити то хоће. То их не интересује зато што је то трошак, а није приход као градња. Они неће да имају трошак, већ само профит“, казао је Бакић за агенцију Бета.

Бакић је рекао да градска власт не ради на капиталним инфраструктурним пројектима, а то питање ће опет пасти у други план због епидемије и њоме изазваних економских проблема.

„Поново ће сви ти комунални проблеми бити стављени са стране и давићемо се и даље на улицама“, очекује он.

Бакић је нагласио да нико не води рачуна о инфраструктури иако је стара бар 40 година и да власт не спроводи Генерални урбанистички план.

„Не можете да градите изнад земље хиљаде квадрата, а ништа да не радите испод земље. Генерални урбанистички план каже да треба да се гради у правцу Авале и Гроцке, и тамо да се шири град – не могу сви да станују на Врачару и Булбулдеру“, рекао је Бакић.

Додао је да вода нема где и иде на улице због „полудивље изградње, зидања и бетонирања“, шахтова који се не чисте и канализационе мреже која се не шири.

„Уместо да се градска власт посвети инфраструктури, они граде ‘гондоле’. Зашто је потребан и ко би паметан градио Савски трг поред мртве железничке и аутобуске станице“, упитао је он.

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар