Почетна » Представљен прототип новог оклопног возила Војске Србије

Представљен прототип новог оклопног возила Војске Србије

од admin
0 коментар

 

„Реч је о возилу чија је намена безбедно превожење јединица и које поседује висок ниво балистичке и противминске заштите. Уз то, могућност отварања ватре из возила сврстава га у ранг најбољих светских решења у тој категорији“, наводе из Министарства одбране.

Министар Вулин, након презентације возила, истакао је да је циљ наше војске да се ниједан наш војник више не превози у камиону под церадом.

„За нас је огроман искорак да имамо ново возило, које је у стању да безбедно, сигурно и брзо превезе наше јединице и да их притом заштити од дејстава различитог стрељачког пешадијског наоружања, али и различитих мина. Мало је земаља у свету које су у стању да направе овакво возило, има их десетак. Ми смо се данас учланили у тај клуб високо-технолошко развијених нација и посебно сам поносан што је ово продукт наше памети, наших инжењера. Ово је ФАП-ова платформа, а све што је на њој произведено је у нашој земљи и знањем наших инжењера“, рекао је Вулин.

 

Према његовим речима, за војску је велика ствар када је у стању да се опрема и наоружава из домаћих средстава, од домаћег знања и памети.

„Ова војска више, једноставно, није иста. Ствари се мењају, на боље. Захваљујући великом поверењу и личном доприносу врховног команданта Александра Вучића, способности да се обезбеде значајна средства, Србија је економски далеко снажнија, али Србија је одговорнија према себи и својој војсци. Ово је војска која ће моћи да се носи са било којом другом земљом, која је у стању да сачува свог војника, да му омогући да буде сигуран и безбедан“, поручио је министар одбране.

Он је истакао да је веома поносан на наше инжењере, на све који су учествовали у прављењу тог прототипа и да се нада да ће веома брзо моћи да кажу да уводимо у наоружање потпуно ново возило.

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар

20 − ten =