Почетна » Ректорка Поповић: Вучићево саопштење изненађење за све на Универзитету

Ректорка Поповић: Вучићево саопштење изненађење за све на Универзитету

од admin
0 коментар

 „Студенти су с правом узнемирени и незадовољни. Универзитет у Београду је у дневном контакту с Министарством просвете, науке и технолошког развоја, и ми смо имали договор да студенти уз поштовање свих превентивних мера заврше јунски испитни рок и да се онда испразне домови“, казала је ректорка Поповић.

Додала је да су Министарству достављени подаци о трајању испитних рокова на свим факултетима.

„Такође, разговарали смо и о могућностима да се изађе у сусрет кандидатима који желе да се упишу, а који су позитивни на коронавирус. У сваком случају имали смо један редован контакт о свим актуелним питањима и из тог разлога ја сам била непријатно изненађена објавом председника Србије да се затварају домови“, објаснила је Поповић.

На питање Бете како коментарише јутрошњу изјаву министра просвете Младена Шарчевића да неће доћи до затварања домова, ректорка је казала да ипак треба сачекати одлуку Владе.

„Ипак морамо да сачекамо одлуку Владе, и мислим да је потребно да неко из власти објасни студентима о чему се ради и да да неке гаранције да ћемо моћи ову, ионако већ поремећену школску годину, да доведемо до краја на колико-толико достојанствен начин“, рекла је она.

Поповић је казала да је капацитет студентских домова 10.500 места, а према званичним подацима је инфицирано 240 студената од укупно 120.000 колико их има у Београду.

„То је релативно мали проценат, што не значи да не постоји опасност од ширења заразе. Из разговора са студентима закључила сам да су они веома одговорни и да поштују све превентивне мере када су на факултетима или у студентском дому. И ја не видим разлога зашто они не би могли да остану у домовима“, оценила је Поповић.

„Време ће проћи, нико се неће сећати пандемије, него ће се сви питати зашто студенти нису завршили годину. Уз пуно поштовање свих мера заштите, желимо да студенти заврше ову школску годину. Ако сада дође до прекида имаћемо веома велике тешкоће“, закључила је ректорка Универзитета у Београду.

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар