Почетна » Ђилас у писму Вучићу: Одговоран си за сваког зараженог у последња два месеца

Ђилас у писму Вучићу: Одговоран си за сваког зараженог у последња два месеца

од admin
0 коментар

 

У отвореном писму које је пренела ССП, Ђилас је казао да је Вучић почетком маја говорио да је Србија „победила коронавирус“ и додао да је у петак 11 особа умрло од последица тог вируса, наводећи да је Вучић „крив за смрт сваког од њих“.

Према наводима Ђиласа, председник Србије је крив зато што је „намерно стварао атмосферу да короне нема само да би направио нелегитимне лажне и бесмислене изборе“.

Додао је да је Вучић једини у Европи дозволио одржавање фудбалских утакмица пред публиком, како је навео, „чудјење и згражавање целог света“.

„Одговоран си зато што си дозволио тениске турнире, концерте, рад ноћних клубова, зато што си пред скупштином Србије правио митинг на који си довео на хиљаде својих присталица“, оценио је Ђилас.

Лидер ССП-а је рекао да је Вучић „свесно са намером“ направио атмосферу да је опасност прошла, како би одржао изборе.

Према његовим речима, председник Србије је у марту оптуживао грађане за ширење вируса, затим долазак српских држављана из иностранства, приморао пензионере на карантин и „купују хлеб по мраку“.

Ђилас је додао да је Вучић оптужио опозицију да је желела да „корона победи“ и оценио је да су ти потези покушавање прикривања закаснеле реакције државе у борби против вируса.

„Кад је корона почела да се додатно разбуктава крајем маја оптужио си студенте да би данас опет, као на почетку, крив био цео народ. Обрнуо си цео круг и вратио се на почетак“, навео је он.

Како је додао, „сви су криви осим Вучића и људи који га окружују“.

„Хитно се мора формирати влада стручњака коју неће чинити политичари него људи иза којих ћемо стати сви, без обзира на политичку опредељеност. Влада спаса, влада која ће са подршком целог народа ући у решавање здравствених, економских али и свих осталих проблема са којима се као друштво сусрећемо“, казао је Ђилас у отвореном писму.

Навео је да би та Влада требало да, пре свега, заустави даље пропадање државе, а затим изградити инстутуције које су разорене и која ће кад се основни проблеми реше омогућити услове за фер и поштене изборе.

„То је једини начин да преживимо и као држава и као народ“, оценио је председник Странке слободе и правде.

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар