Почетна » Отпуштене професорке ВМШ у Ћуприји биће враћене на посао почетком августа

Отпуштене професорке ВМШ у Ћуприји биће враћене на посао почетком августа

од admin
0 коментар

 

„Јавиле смо се на расписани конкурс у ВМШСС у Ћуприји, конкурисале и чекамо да прође рок за жалбе. У библиотеци школе у Ћуприји на увид јавности је стављен извештај комисије у којима смо нас девет колегиница проглашене најбољим кандидатима. Конкурисале су још две колегинице и један колега који нису из наше групе отпуштених“, каже за Н1 др Сунчица Ивановић, виша предавачица ВМШС.

Докторка Ивановић је задовољна испуњењем обећања надлежних у просвети.

„Наша вишегодишња борба да се вратимо на радна места која су заузели високи функционери и народни посланици СНС се исплатила. Обећање да ће расписати конкурс на који ће нам бити омогућено да конкуришемо испунили су министар просвете Младен Шарчевић и Зорица Дуковић, председница Академије васпитачко-медицинских студија у Крушевцу, којој припада ВМШСС Ћуприја“, каже.

Према речима др Сунчице Ивановић, рок за жалбе на конкурс истиче 31. јула и додаје да је и даље у поступку судски процес пред основним судом за неосноване отказе за девет професорки и предавачица Више медицинске школе стуковних студија у Ћуприји.

После отпуштања групе професорки и предавачица њихова места у ВМШСС заузели су Александар Мартиновић, шеф посланичке групе СНС у претходном сазиву Скупштине Србије, Владимир Орлић, заменик шефа посланичке групе СНС и високи функционер СНС Иван Бошњак, државни секретар у Министарству државне управе.

Милан Никић  Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар