Почетна » Бодрожић: РТС се претворио у приватну телевизију Александра Вучића и СНС

Бодрожић: РТС се претворио у приватну телевизију Александра Вучића и СНС

од admin
0 коментар

 

„У области информисања, јавни сервиси су постаменти објективног информисања. У нормалним земљама јавни сервис задаје задатак у квалитету другима, и зна се да највећи део популације има поверење у јавни сервис. Он је јако битан због јавности и јавног мњења. Јавни сервис би требало да буде неутралан и зато постоје механизми који обезбеђују ту неутралност“, наводи он и додаје да у Србији није то случај.

Говорећи о статусу Драгана Бујошевића и наставку његовог мандата на челу РТС-а, он истиче да је „цела наша држава у в.д стању“.

„Када погледате, у јавном сектору велики број директора је незаконито у в.д стању. И то је најбољи начин да се ти руководиоци држе под контролом. По принципу штапа и канапа. Свезани су том функцијом, не добијају редовни мандат, него овако, у в.д стању тај руководиоц може да буде смењен за пет минута. У случају РТС-а је жалосно што је Управни одбор имао кандидате које је могао да бира, али се одлучио да то не уради. Очигледно му се (Бујошевићу) даје још једна шанса да проба“, наводи он и додаје да се зна да је власт изузетно задовољна досадашњим његовим радом.

Бодрожић претпоставља да се на овај начин шаље порука Бујошевићу треба да значи да у следећем мандату „треба да буде још послушнији“.

 

„Информативни програм РТС-а вређу интелигенцију грађана“

„Као што мислим ја и многи независни новинари, он је претворио информативни програм у пропагандни програм Српске напредне странке, односно председника Александра Вучића. Информативни програм је добрим делом ретардирао, и вратио се у деведесете, када је служио оној власти да замагљује чињенице и обавља пропаганду“, сматра Бодрожић.

„РТС се претворио у приватну телевизију Александра Вучића и Српске напредне странке“, истиче он.

Бодрожић напомиње, да упркос свему, на РТС-у у многим програмима раде врсни професионалци који уз помоћ „штапа и канапа“ одржавају програм.

„Информативни програм РТС-а вређу интелигенцију грађана, и потпуно се предао политичким властима“, напомиње он.

Бодрожић оцењује да смо овакав начин вођења РТС-а имали већ деведесетих година и наглашава да „му није јасно како не виде да срљају у пропаст“.

„Оно што је лоше је да обмањују грађане и стварају погрешну слику о Србији и то емитују на државној телевизији“, каже он.

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар