Почетна » Радници РТВ-а који су били запослени преко агенције, иду на плаћено одсуство

Радници РТВ-а који су били запослени преко агенције, иду на плаћено одсуство

од admin
0 коментар

 За то време примаће 60 одсто просечног личног дохотка који су остваривали у агенцији Лаборис. Период од 1. до 9. септембра биће им плаћен као редован рад.

Неколико радника агенције који су до 1. септембра радили на РТВ-у потврдило је агенцији Бета да су данас добили позив и да су потписали поменуто решење.

Претходно су из агенције обавестили запослене да је Националној служби за запошљавање предат програм вишка запослених који је настао звог престанка уговора о ангажовању људи у РТВ-у, путем којег је било ангажовано 257 људи.

У РТВ-у су 50 људи запослили на неодређено време и они су споразумно раскинули уговор са агенцијом Лаборис. Од преосталих 207, више од стотину радника је такође споразумно раскинуло уговор са агенцијом да би са РТВ-ом потписали уговор о привремено повременим-пословима.

Како Бета сазнаје, уговором са агенцијом тренутно је везано мање од 100 људи. Неколико њих такође је било позвано у РТВ да потпишу ПП уговоре, али су одбили.

РТВ је раскинуо уговор са агенцијама за посредовање при запошљавању под изговором да је ребалансом буџета Србије покрајински јавни медијски сервис закинут за 201 милион динара и да због тога нема средстава да продужи уговор са агенцијама који је истекао 1. септембра.

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар