Почетна » Уметници у Мајданпеку у суботу сликају мурал за Љубишу Ђурића и поред забране

Уметници у Мајданпеку у суботу сликају мурал за Љубишу Ђурића и поред забране

од admin
0 коментар

 

Син Љубише Ђурића, Петар, рекао је да је предао општинској управи у Мајданпеку документацију којом је затражена дозвола за осликавање мурала, али да му је само речено да то „неће проћи“.

„Скуп у суботу, 10. октобра, када се навршава шест месеци од смрти мог оца, заправо је испраћај њему у част, и нема везе са политиком, али дозволу за осликавање мурала нисмо добили“, рекао је Петар Ђурић.

Он је додао да је више организација из Србије, али и Републике Српске најавило долазак у Мајданпек на скуп посвећен његовом оцу, сликару који је цео живот промовисао тај град, организовао бројне уметничке радионице и изложбе, и доводио уметнике из земље и иностранства.

„Уметници из Мајданпека желели су да осликају мурал у знак сећања и поштовања према раду мог оца, али и да подрже мене у борби за истину. Како су мог оца вређали на републичком нивоу власти, тако сад раде и на локалном“, рекао је Петар Ђурић поводом одбијања локалне власти да изда дозволу за мурал.

Петар Ђурић пред судом је покренуо парницу против Земунске болнице због несавесног лечења његовог оца, који је преминуо 10. маја, од ковида 19. Тим поступком жели да оствари правду за свог оца, али како је додао, и да подстакне и охрабри све који су доживели било какву неправду од актуелне власти.

Он је јавности постао познат као учесник протеста који су покренути због увођења забрана кретања и осталих ограничења током епидемије коронавируса, као и других мера власти у Србији у том периоду, а због изјаве за Н1, која је обишла свет, власти су га представиле као проблематичну особу са криминогеном прошлошћу.

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар

twenty + two =