Почетна » Адвокати одлучују да ли ће обуставити рад због одлуке ВКС о трошковима кредита

Адвокати одлучују да ли ће обуставити рад због одлуке ВКС о трошковима кредита

од admin
0 коментар

 

У Комбанк дворану је из целе Србије стигло више стотина адвоката, разговарали смо са неким од њих.

„Сломићемо ако треба правосудни систем ове државе на два дела. Потпуна обустава рада ништа друго, без компромиса, без ичега. До краја па ко жив ко мртав на крају“, каже Вилијам Пасполовски из Адвокатске коморе Београда.

На питање Н1 зашто мисли да ће обустава решити проблем, адвокат Марко Митић из Ниша одговара: „Зато што мислимо да је то једини притисак који ми можемо да извршимо на правосуђе, једини притисак који можемо да извршимо на те судије Врховног касационог суда да суде у складу са законом, а не да сами доносе неке своје одлуке.

Обустава али на пар дана и самим тим упозорење вишој инстанци, поручила је Душица Сарић, адвокатица из Пријепоља.

Председница Адвокатске коморе Србије Јасмина Милутиновић на питање Н1 да је неке колеге оптужују да на неки начин опструише намеру адвоката да обуставе рад, одговара да то није тачно.

„Ја сам на управном одбору Адвокатске коморе Србије предложила одређене кораке које ће Адвокатска комора Србије да предузима. Сви су ти предлози усвојени. То је, између осталог, захтев за додатно разјашњење иницијатива за оцену уставности и законитости пословника о раду Врховног касационог суда, упоредна правна анализа праксе Европског суда и Суда за људска права земаља Европске уније на ту тему, притужба Народној банци Србије… И уз те све мере сам предложила онолико колико је могао Управни одбор да донесе одлуку – још два дана обуставе рада“, каже Милутиновић.

Сања Соврлић   Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар