Почетна » Београд финансира вантелесну оплодњу за парове с једним дететом

Београд финансира вантелесну оплодњу за парове с једним дететом

од admin
0 коментар

 

„Град Београд је у 2021. години за ове сврхе определио 30 милиона динара. То значи да ће 100 парова са секундарним стерилитетом, који већ имају једно дете, а протекло је најмање четири године од установљеног проблема са зачећем, добити финансијску помоћ Града за поступак вантелесне оплодње“, рекао је градоначелник Радојичић.

Градоначелник је истакао да ће се поступци БМПО за парове који су остварили право на финансирање обавити у здравственим установама из Плана мреже здравствених установа са седиштем на територији града Београда, које имају дозволу Министарства здравља за обављање поступка БМПО.

„Циљ нам је да помогнемо паровима који желе да прошире своју породицу а имају проблем са зачећем. Подршка породици је један од стратешких приоритета Града и сигуран сам да ћемо и на овај начин бар једним делом успети у томе“, рекао је градоначелник.

Парови који се пријављују на овај позив мораће, осим већ поменутих, да испуне и услов да мајка у години у којој подноси пријаву не сме бити старија од 42 године. Парови који испуњавају услове пријаве могу поднети непосредно или путем поште на адресу: Град Београд – Градска управа Града Београда – Секретаријат за здравство, Краљице Марије 1, писарница ИИИ спрат, закључно са 17. септембром 2021. године, у току радног времена писарнице од 7.30 до 15.30 часова.

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар