Почетна » ГРАЂАНИ, ОПРЕЗ! Преваранти се лажно представљају као курири, па узимају новац за пошиљке

ГРАЂАНИ, ОПРЕЗ! Преваранти се лажно представљају као курири, па узимају новац за пошиљке

од admin
0 коментар

 

Пошта Србије је указала да се непозната лица лажно представљају као курири Пост експреса или других курирских служби и покушавају грађанима код кућа да уруче пошиљке уз наплату одређеног износа.

Како наводе, овакво понашање поједини грађани су пријавили као покушај преваре.

Пошта Србије замолила је грађане да приликом преузимања и плаћања пошиљки на кућној адреси буду додатно опрезни, да обрате посебну пажњу.

Како наводе треба посебно водити рачуна о препознатљивим обележјима курирских униформи и достављача, јасним обележјима доставних возила, као и о стандардној амбалажи експрес пошиљке.

Пошта је позвала грађане да се у случају било какве недоумице или сумњивог покушаја уручења Пост-експрес пошиљке потребно је да позову Контакт центар Поште Србије на бројеве 0700 100 300 и 011 3607 788, како би се иста проверила.

Грађане су замолили да уколико је то могуће фотографишу сумњиво доставно возило, запишу податке, или пријаве сваки сумњиви покушај Министарству унутрашњих послова.

– Све релевантне службе у Пошти Србије појачано прате ситуацију на терену, прикупљају и обрађују податке према пријавама грађана, проверавају бројеве пошиљака на које корисници имају сумњу и предузимају све мере из своје надлежности ради благовременог реаговања на уочене злоупотребе пријавом Министарству унутрашњих послова – Управи криминалистичке полиције – против непознатих лица због злоупотребе корпоративних обележја и имена ЈП Пошта Србије – саопштиле су Поште Србије.

Тањуг/Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар

7 − 3 =