Почетна » Инфектолог из Зајечара вратио Вучићу одликовање

Инфектолог из Зајечара вратио Вучићу одликовање

од admin
0 коментар

 

На конференцији за новинаре, Ристовић је Вучићу упутио отворено писмо у којем је рекао да му се обраћа као председнику СНС.

“Ударце и нападе од чланова ваше странке трпим од 2012. године, и на то сам се навикао. А Ви можете претпоставити о каквом се арсеналу увреда ради. И моја реакција не би била ни приближно оваквог интензитета да двојац са кормиларом криманалаца из врха Ваше странке у Зајечару, један осудјен за злоупотребу службеног положаја а други за насиље у породици, нису прешли сваку границу и меру. Ударили су на моју породицу. Породица је светиња. Без породице нема Србије”, навео је Ристови

Како преноси портал Глас Зајечара, то се дешава јер они желе да нападима на његову породицу стекну политичке поене за предстојеће локалне изборе у априлу 2021. године и јер сматрају да му је Вучић, дајући му то признање, дао и предност која је недостижна.

“Обраћам Вам се као отац, супруг и човек чију намеру немојте лично схватити, већ како борбу за моју и вашу породицу. Јер такви или њима слични који немају ништа од морала као ни од породице, не знају за животне вредности. Зато Вам медаљу враћам, да је доделите њима или некоме по мери и критеријумима наведених криминалаца, јер ни једна медаља, па ма била она и златна, не може бити већа и виша од породице”, навео је Ристовић.

Ристовић је навео да је Медицински факултет и специјализације завршио са високим оценама, да ради 23 године и да је начелник одељења које пружа услуге и збрињава градјане осам општина Тимочке крајине.

“Нису ми стране ни мобилизације 1994. ни 1999. године, ратови, као и одазивање на сваку војну вежбу резервног састава ВС од 2015. године. Одазивао сам се на сваки позив у коме је писало ‘Отаџбина зове’, тако је било и овај пут… Одазвао сам се у тренутку када ми је мајка била на самртној постељи. Њена смрт ме је затекла у Београду на нашем заједничком задатку у борби притив Ковида-19. Сахранио сам је, и након пар дана вратио се у строј здравствених радника за које не постоји ‘Не могу и нећу’, него само борба за осмех на лицу сваког нашег пацијента”, додао је он.

Тај лекар је додао да га је и вест о признању од председника затекла када је осетио симптоме корона вируса, два дана пре него је болест захватила и остале чланове његове породице, али да је та медаља изазвала буру у Зајечару јер тако високо државно признање није дошло у тај град више од 25 година, ни за појединца ни за установу.

“Нећу Вам више одузимати време јер се морамо вратити нашој заједничкој борби и одсудној одбрани здравља нашег народа и отаџбине од Ковида-19. Али будите уверени да ћу се борити против криминалаца у вашим редовима, а верујем да ћете као отац, супруг, човек и правник бити на страни истине и правде. Желим Вам сву породичну срећу и здравље. Ваш Ненад Ристовић, лекар овдашњи са породицом. Живела породица, живела Србија!”, додао је он у отвореном писму, преноси Бета.

Агенције/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар

19 − thirteen =