Почетна » Пијаниста из Ниша ослобођен оптужбе због свирања клавира у свом стану

Пијаниста из Ниша ослобођен оптужбе због свирања клавира у свом стану

од admin
0 коментар

 Марковић је казао да је одлука суда првостепена и да окривљени и полиција, која је поднела захтев за покретање прекршајног поступка, имају право на жалбу Прекршајном апелационом суду у року од осам дана.

Против младог нишког пијанисте покренут је поступак пред Прекршајним судом због сумње да је 16. фебруара прошле године реметио јавни ред и мир у згради на Булевару Николе Тесле, тиме што је између 10.00 и 14.00 сати свирао клавир.

Прекршајни суд ослободио га је оптужбе јер није доказано да је учинио прекршај за који се терети.

Због поступка који је покренут пред Прекршајним судом у Нишу, Аћимовић се обраћао и медијима и председнику државе Александру Вучићу и истицао да су све комшије осим једног сагласне да пар сати дневно свира на клавиру, што му је неопходно да би напредовао.

Огласио се потом и комшија из стана изнад који је рекао да је Аћимовића пријавио јер већ годинама свира клавир у свом стану и да због тога његова породица нема мир, неопходан за научна истраживања којим се баве.

Да је прекршај вишеструко награђиваног нишког пијанисте доказан, платио би новчану казну у висини од 5.000 до 30.000 динара.

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар