Почетна » „Одлука о промени назива Центра за културу у Кучеву скандалозна“

„Одлука о промени назива Центра за културу у Кучеву скандалозна“

од admin
0 коментар

 Двери у овом саопштењу подсећа грађане како је ЦЗК првобитно добио назив.

– Оно што је спорно у целој причи јесте да је ранија власт у времену 2000 -2004 на референдуму донела одлуку да ЦЗК Кучево носи име по легендарном певачу и суграђанину Ђорђу Марјановићу који је чак оставио и отисак шаке у холу ЦЗК и то на његов рођендан када је одржан и концерт уз присуство руског амбасадора и других јавних личности након.након тога 2005 г. тадашња власт је донела одлуку о враћању у првобитни назив Вељко Дугошевић (народни учитељ и учесник НОБ) – наводи се.

– Међутим, ове године одборници СНС и СПС су донели нову одлуку о промени назива 21.12.2020! Бројни поштоваоци легендарног певача су били згранути одлуком о промени назива и негодовали су и у медијима и на друштвеним мрежама, појавиле су се и гласине да је то чин својеврсне освете СНС према певачевом сину Марку Марјановићу који је познат по свом опозиционом деловању – сматрају Двери.

Двери се осврћу и на локалне афере које су се догодиле у протеклом периоду.

– Скандал око мењања имена је у међувремену допрео у јавност широм Србије и даље буди пажњу свих људи. Једна у низу афера у Кучеву је била после лажних и нелегитимних избора и конституисање саме Скупштине Општине Кучева, коју су обележили бројни инциденти и кршење закона, драстичан пример је насилно довођење одборника како би постојао кворум и било изабрано ново руководство – подсећају.

Двери кажу да је Кучево пример страначког феуда, као и да млади емигрирају.

– Кучево је пример страначког феуда и локалних партијских моћника који користе положаје за своје ускостраначке интересе,док млади и стручни људи емигрирају у иностранство,преостали део становништва живи у страху од освете функционера режима и неких представника националних мањина који до сада ништа нису урадили на побољшању статуса својих сународника – изакључује се.

Директно.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар