Почетна » Весић о вакцинацији: Инсистирамо да се уђе у сваку кућу

Весић о вакцинацији: Инсистирамо да се уђе у сваку кућу

од admin
0 коментар

 

Вакцинација на територији града је добра, али инсистирамо да се уђе у сваку кућу, морамо да дођемо до сваког суграђанина јер је то једини пут да изађемо из ове кризе , рекао је Весић, а саопштила градска информативна служба Беоинфо.

Навео је да је на терену више од 50 мобилних екипа и да се вакцинишу грађани који се нису пријавили путем портала еУправе, а најавио је да ће ове седмице започети вакцинација радника по предузећима, да се завршава имунизација касирки, таксиста и других угрожених циљних група.

Очекује да ће до краја дана у Београду бити укупно 400.000 вакцинисаних, а изнео је и податке да је до јуче вакцинисано 381.136 Београђана, што је 27,14 одсто пунолетних грађана престонице, док је ревакцинисано 230.917 лица, или 16,44 одсто пунолетне популације.

Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић рекла је да је вакцинација старијих приоритет, а да је закључно са јучерашњим даном у Београду вакцинисано више од 56 одсто грађана старости од 65 до 74 године, као и половина старијих од 75 година

ФоНет/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар

3 × two =