Почетна » (ВИДЕО) Возач градског аутобуса се изгубио, путници га наводили на енглеском

(ВИДЕО) Возач градског аутобуса се изгубио, путници га наводили на енглеском

од Други Пишу
0 коментар

Ко зна где би завршио аутобус градског превоза на линији 48 у Београду да грађани нису били спремни да притекну у помоћ возачу странцу.

На друштвеним мрежама је објављен снимак из аутобуса 48 на којем се види како младић на енглеском језику објашњава возачу где је станица, а где треба да скрене како би се вратио на своју руту.

Иван Банковић из Синдиката ГСП рекао је за портал Н1 да ово није приви такав случај, а на жалост ни последњи. Он објашњава да путници наводе и наше возаче који се губе по граду, па не чуди да се у таквој ситуацији нађу и они иностранства, који познају својуру руту али не и остатак града.

 

Проблем је, објашњава, настао када је Град раскинуо уговор с Кенткартом, а из возила градског превоза је уклоњен систем за мониторинг који је у реалном времену обавештавао возаче о блокадама улица и давао алтернативну руту кретања.

Овако, без панела пред собом и мапе београдских улица, возачи се сналазе како знају и умеју.

Банковић каже да путници углавном имају разумевања за изгубљене возаче и спремни су да помогну.

Приватни превозници су у јесен прошле године најавили долазак возача из Шри Ланке, а саговорник Н1 каже да их је било око 25 у првој, и исто толико у другој групи. Додаје да у Градском саобраћајном предузећу нема страних возача.

Шанса да се возачи изгубе по граду када су приморано да промене трасу биће мања када Град уведе систем који ће заменити Кенткартов. Градоначелник Београда Александар Шапић је 30. маја најавио да ће апликација за плаћање превоза и праћење возила бити у функцији до краја јуна.

Банкивић из ГСП каже да би волео да тако буде, али напомиње и да је чињеница да се за тако кратко време не може направити озбиљан софтвер и да се плаши да ћемо на то чекати неколико месеци.

Foto N1

Н.В.О.  Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар