Почетна » Видојковић и Кулачин о Шапићевој тужби: Ретардирана је, он није нормална особа

Видојковић и Кулачин о Шапићевој тужби: Ретардирана је, он није нормална особа

Адвокат Тодоровић сматра да је по среди гушење јавног мишљења

од Други Пишу
0 коментар

Кандидат за градоначелника Београда Александар Шапић одлучио је да поднесе још једну тужбу против аутора подкаста „Добар, лош, зао“ Марка Видојковића и Ненада Кулачина због повреде душевног мира. Адвокат Немања Тодоровић нову Шапићеву тужбу оцењује као бесмислену, „што се од једног напредњачког кандидата и очекивало“.

Тодоровић сматра да је по среди гушење јавног мишљења.

„Једино што он може да понуди јесте гушење јавног мишљења и речи, за шта се он као такав – залаже“, наводи Тодоровић и додаје да ће поменута тужба добити свој судски епилог.

Адвокатица Сара ел Сараг предлаже Шапићу да настави са својим тужбама:

„Што више тужби, то више медијског простора за наше клијенте. Дизаће се прашина и помпа, а и ми ћемо имати више посла“, наводи ел Сараг.

Један од аутора подкаста „Добар, лош, зао“ Марко Видојковић, подвлачи да му је нејасно како Шапић из његовог текста од 2.000 речи, извуче две и промени им контест.

„Проблем који Александар Шапић има у глави осликава се и у његовим тужбама, које су ретардиране. Карактеристично за тужбу је да од текста који има 2.000 речи – он извуче две и због тога нас тужи, што показује да је несвестан шта је критика јавне функције, као и шта су сатира и пародија. Он је лишен смисла за хумор и не би смео да се бави политиком“, каже Видојковић, додајући да само може претпоставити како ће изгледати Шапић добије сву власт.

Фото: Срђан Божиновић

С друге стране, Кулачин апелује на адвокате да у случају Шапића постоји олакшавајућа околност.

„Очигледно се не ради о нормалној особи, тако да се надам да ће у својим наступима пред судом, имати ту олакшавајућу околност. Ми немамо ни снаге, ни воље да тражимо да се судски утврди да ли је он нормалан или није. Једна од занимљивости је да смо тужени јер смо га у емисији назвали ‘Шупић’, а притом заборавља да је мене на Пинку назвао ‘Курачин’, мислим да је у овој игри са презименима много боље бити Курачин, него Шупић“, закључио је Кулачин.

Подсетимо, Александар Шапић је, гостујући у програму телевизије ПИнк, изнео низ стравичних претњи на рачун Кулачина и Видојковића, рекавши да би му „ишчупао срце голим рукама“.

 

Ана Томић, Нова С

Можда ти се свиди

Оставите коментар