Почетна » Влада одобрила попуст од 15 до 30 одсто домаћинствима која буду штедела струју

Влада одобрила попуст од 15 до 30 одсто домаћинствима која буду штедела струју

од Други Пишу
0 коментар

Влада Србије саопштила је да је на данашњој седници препоручила Јавном предузећу „Електропривреда Србије“ Београд да купцима из категорије „домаћинство“ обрачуна попуст на задужење за електричну енергију и тиме умањи рачуне, почев од рачуна за октобар 2022. године закључно са рачуном за март 2023. године.

Како се наводи у саопштењу Владе Србије, право на попуст од 15 одсто имаће домаћинства која умање потрошњу електричне енергије за пет до 20 одсто у односу на исти месец претходне године, док ће домаћинства која умање потрошњу за 20 до 30 одсто имати право на попуст од 20 одсто на рачун за електричну енергију.

Највећи попуст, од 30 одсто имаће домаћинства која умање потрошњу електричне енергије преко 30 одсто у односу на исти месец претходне године.

„На овај начин ће, грађани који сопственом штедњом умање износ рачуна за електричну енергију, добити додатни попуст на тај рачун, у процентима према наведеној формули“, наводи се у саопштењу.

Додаје се да ће на овај начин држава стимулисати домаћинства да умање потрошњу електричне енергије што ће, како се наводи, помоћи смањењу трошкава Јавног предузећа „Електропривреда Србије“, Београд и стабилазацији снабдевања, а услед глобалног поремећаја на тржишту електричне енергије и наглог скока цене.

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар