Почетна » Влада променила Уредбу: Ограничена цена млека, ево колико ће коштати

Влада променила Уредбу: Ограничена цена млека, ево колико ће коштати

од Други Пишу
0 коментар

Влада Србије је на данашњој седници изменила Уредбу о ограничењу висине цена основних животних намирница, тако што је прописала нову максималну малопродајну цену млека. Како наводи Еуронеwс Србија позивајући се на сазнања у Влади Србије, УХТ млеко са 2,8 посто млечне масти од данас ће коштати 128,99 динара.

Мења се и максимална трговачка маржа за све врсте УХТ млека и смањује се са 12 на 5 посто.

Одлуком Владе Србије, уводи се и забрана извоза свежег млека и појединих млечних производа до 30. септембра, наводи Еуронеwс.

Пољопривредници су претходних дана указивали да је због увећаних трошкова производње сировог млека, раста цене стичне хране и суше, која је погодила нашу земљу, смањена производња сировог млека, али и откуп.

Претходних дана у појединим трговинским ланцима рафови са млеком су испражњени, а ова одлука Владе Србије требало би да спречи несташице и да регулише снабдевеност тржишта.

Влада Србије је иначе претходно, 30. августа, продужила важење Уредбе која се односи на ограничавање цене основних животних намирница, а њом је цена млека до данас била ограничена на 119,99 динара.

Еуронеwс/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар