Почетна » Влада тврди: Радници Фијата траже 2.000 евра за отпремнине

Влада тврди: Радници Фијата траже 2.000 евра за отпремнине

од Други Пишу
0 коментар

Радници и синдикати Фијата су одбили предлог премијерке да данас дођу на разговоре у Владу Србије у 16.30 сати и уместо тога блокирају Газелу, речено је Тањугу у Влади Србије.

„Сами су устали од стола и прекинули преговоре са Владом, а данас су дуплирали захтеве и траже 2. 000 евра отпремнине по години радног стажа“,.

Блокада аутопута у Београду код Сава центра почела је данас нешто после 13 часова, када је део радника из фијата блокирао аутопут код Сава центра протестујући са захтевом да се испуне њихови услови – пре свега да радници који не желе да раде у иностранству могу да задрже посао у Крагујевцу, а и да се за оне који остану без посла постигне договор о отпремнинама.

„Први наш захтев је да останемо да радимо у нашој фабрици и ми хоћемо да радимо, али не под овим условима да нас терају у Словачку на две године“, рекао је представник радника Фијата Ðорђе Милојевић који дана Милојевић.

Он је потврдио да их премијерка позвала на разговор, али сматрају да је термин који им је понуђен за њих касан.

Милојевић је за Тањуг рекао и да су се радници са премијерком Брнабић чули синоћ око 20 сати, као и јутрос око седам и тражили састанак, како не би долазили за Београд, а да им је премијерка рекла да може да их прими данас око пет сати што је каже Милојевић – касно.

„Тражимо од Владе да нас поново позове, да нам дају писане гаранције да ће наши захтеви бити испуњени“, казао је он.

Он је додао да овог пута радници очекују и од председника Александра Вучића да им се обрати.

Милојевић тврди нико од радника неће прихватити услове које је понудио менаџмент Фијата и навео да се за рад у Словачку није пријавило ни 150 људи.

Према речима Милојевића потребно је да се збрину сви људи којима је радно место угрожено, а реч је око 1.600 људи.

Премијерка Ана Брнабић изјавила је јуче да су радници Фијата у Крагујевцу одлучили да изађу на улицу и организују протесте уместо да наставе преговоре са владом и поручила им да увек могу да јој се обрате за наставак разговора, али не преко медија.

Радницима Фијата који блокирају аутопут придружили су се лидери коалиције Морамо Добрица Веселиновић , Александар Јовановић Цхута, Небојша Зеленовић и Биљана Стојковић дајући им тако подршку.

Радници Фијата и представници Синдиката радника Крагујевац блокирали су аутопут код Сава центра у Београду данас око 13 сати.

Протест се за сада одвија без инцидената, а протестанти пропуштају возила хитне помоћи.

На аутопуту у оба смера пре Газеле на сабраћајницама је око 500 радника.

Тањуг/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар

7 − six =