Почетна » Владимир Костић нови главни и одговорни уредник ЦИНС-а

Владимир Костић нови главни и одговорни уредник ЦИНС-а

од Други Пишу
0 коментар

На место главног и одговорног уредника Центра за истраживачко новинарство Србије именован је дугогодишњи новинар и уредник актуелног садржаја на сајту ЦИНС-а, Владимир Костић.

Вишеструко награђивани истраживачки новинар и досадашњи уредник актуелног садржаја на ЦИНС-у, Владимир Костић је свој фокус држао на истраживању организованог криминала и корупције, праћењу токова новца, финансирању партија и медија, јавним функционерима. За свој рад награђен је међународним и националним признањима.

Након његових истраживања јавности су откривене приче попут шеме сумњивих донација Српске напредне странке, познате и као случај трећег човека из кафане, помоћи које је телевизија Пинк добила од државе и одлагања пореског дуга ове компаније. Пратећи токове новца Костић је са колегиницом из ЦИНС-а откривао и многе малверзације у изградњи и пословању малих хидроелектрана у Србији, што им је 2019. године донело ЕУ награду за истраживачко новинарство.

Заједно са ЦИНС тимом Костић 2017. године осваја и европског пулицера (Европску награду за истраживачко новинарство), за серију текстова о третману корупције у Србији и везама фудбала, политике и криминала.

Поред тога, као део тима, награђен је Антхонy Леwис наградом за изузетност у извештавању о владавини права, Балканском Fact-Checking наградом за Србију и двоструки је носилац националне награде за изузетност у истраживачком новинарству коју додељује Независно удружење новинара Србије.

Од почетка 2020. ради као уредник бржих садржаја на сајту ЦИНС-а, чиме је обухваћен највећи део вести, анализа и других прича у рубрици Актуелно. Поред новинарског и уредничког посла, Костић држи и тренинге о новинарству и истраживачким техникама, и менторише друге новинаре на њиховим истраживачким причама.

Радио је са младим новинарима и онима који тек у улазе у свет истраживачког новинарства, од којих су многи касније били награђени за свој рад.

На место главног и одговорног уредника ЦИНС-а Костић долази након Милице Шарић, актуелне директорке организације, која је на позицији уреднице била од октобра 2018. године.

Владимир Костић дипломирао је новинарство на Факултету политичких наука у Београду.

Цинс

Можда ти се свиди

Оставите коментар