Почетна Друштво Власници Ало и Студија Б преузели радијску националну фреквенцију

Власници Ало и Студија Б преузели радијску националну фреквенцију

од Други Пишу
0 коментар

Радио  Cherry, како пише Цензоловка, прошле године је на велико изненађење добио дозволу за националну покривеност и – престао да постоји и пре него што му је кренуо сигнал на 17 додељених фреквенција. На њима се већ неколико дана емитује програм локалне радио-станице Каролина, која је тако на мала врата постала део националног радијског неба. То и није било тешко, с обзиром на то да су власници прерано почившег Радија Трешње и Радија Каролина однедавно – исти, пише Цензоловка.

На Фејсбук страници Радија Каролина објављење следећи пост: „Да ли сте чули да Каролину сада слуша цела Србија? Она је сада национални радио!“

Следи затим списак 17 фреквенција широм Србије, али оно што је ту веома занимљиво јесте да су све то фреквенције које се на сајту Ратела наводе као фреквенције намењене – националном Радију Cherry.

Писала је Цензоловка већ о томе: Савет Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) доделио је прошлог јула упражњену, пету националну мрежу за емитовање радијског програма на територији читаве Републике фирми Колортон принт из Београда, која се на конкурсу за национални радио појавила с пројектом Радио Цхеррy.

Дозвола с трајањем до 2030. године издата је 17. јануара ове године, с тим да је по Закону о електронским медијима Радио Цхеррy био обавезан да у року од 90 дана почне с емитовањем програма, наводи Цензоловка.

Било је неке симболике у томе што је крајњи рок за почетак емитовања националног Радија Цхеррy (Радио Трешња) падао средином априла, баш у време цветања трешње.

Све су до тада трешње процветале, осим оне – радијске. Увенула је и пре него што је требало да се појави у етру – њено име остало је тек у неажурираним документима и базама Регулаторног тела за електронске медије, који је том радију прошлог лета допустио да наредних осам година користи упражњену пету националну мрежу, наводи се на сајту Цензоловке.

Елем, почев од прошлог викенда, уместо најављиваног Радија Цхеррy, с једне по једне том радију додељене националне фреквенције (из мреже коју је некада користио почивши Радио Фокус) почео је да се емитује програм Радија Каролина, који је до сада, под разним али сличним називима, програм емитовао само на подручју Ниша, Београда и Новог Сада.

Ову значајну промену на националном радијском небу морао је претходно да аминује сам РЕМ – Цензоловка има само незваничну потврду да се то догодило – али о томе, међутим, још нема документације за сајту Регулатора. Осим на Фејсбуку, Радио Каролина се и на свом сајту одскора рекламира као радио с националном фреквенцијом, а такав џингл може се чути у програму.

И док се чека ажурирање сајта РЕМ-а, поставља се вероватно најважније питање: како је Каролина успела да прогута Трешњу?

Испада, веома једноставно: крајем марта власник Радија Каролина, као и крајњи власник других радио-станица, фирма Маxим медиа плус из Београда, у мешовитом власништву Саше Благојевића (власника Студија Б и таблоида Ало) и брачног пара Крџић, Ружице и Милоша, постала је стоодстотни власник фирме Колортон принт и самим тим носилац дозволе за емитовање програма – онога што је од 2019. било најављивано да ће бити Радио Цхеррy, наводи Цензоловка.

Иначе, пословни трио Саша Благојевић – Крџићи закон је спречио да се пријави на конкурс РЕМ-а за доделу пете националне радијске фреквенције, јер су они већ поседовали један национални радио, пише Цензоловка. На крају, ето, успели су да дођу и до другог.

Нова/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар