Почетна Друштво ВОЖЊА УЗ БУС ПЛУС БАРЕМ ДО НОВЕ ГОДИНЕ: И након истека уговора, сарадња са Апексом док се не нађе нови партнер

ВОЖЊА УЗ БУС ПЛУС БАРЕМ ДО НОВЕ ГОДИНЕ: И након истека уговора, сарадња са Апексом док се не нађе нови партнер

од admin
0 коментар

 

Како кажу у Секретаријату за саобраћај, разлог за такву одлуку је епидемиолошка ситуација изазвана вирусом корона.

„Бус плус“ систем наплате карата на снагу је ступио 1. фебруара 2012. године, али је према тендерској документацији уговор истекао у септембру 2020. године. Разлог томе је тај што је десетогодишња сарадња Града Београда и конзорцијума на чијем се челу налази фирма „Апекс“ озваничена у септембру 2010, а у међувремену је освежена са чак шест анекса, од којих је последњи парафиран у септембру 2015.

– Уговор за успостављање и обезбеђење функционисања система за наплату карата и управљање возилима у јавном превозу у Београду продужен је због епидемиолошке ситуације изазване епидемијом заразне болести ковид 19, до 31. децембра 2020. године, односно до завршетка процеса избора новог партнера у складу са законом – саопштено је из Секретаријата за јавни превоз.

 

Путници могу да користе превоз под истим условима као и досад

Како се наводи у саопштењу, корисници јавног линијског превоза у Београду настављају да користе превозну услугу под истим условима као и до сада. То значи да могу да користе досадашње персонализоване и неперсонализоване картице које се могу допунити на малопродајним објектима и валидирати у возилима.

Секретаријат за јавни превоз требало је да распише јавну набавку за избор новог партнера за наплату карата и управљање возилима за наредних 13 година, али се то још увек није догодило. Према важећем уговору, „Апексу“ је припадало 8,53 одсто прихода остварених продајом карата, док Град планира новом набавком да потражи партнера који би пристао на 7,92 одсто.

Ш. М.   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар