Почетна » „Време је да ђачке књижице остану празне, одељењска већа неодржана“: Форум београдских гимназија реаговао на напад на наставницу због оцене

„Време је да ђачке књижице остану празне, одељењска већа неодржана“: Форум београдских гимназија реаговао на напад на наставницу због оцене

од Други Пишу
0 коментар

Време је да ђачке књижице остану празне, одељењска већа неодржана, а оцене незакључене, саопштили су из Форума београдских гимназија реагујући на јучерашњи напад мајке ученика петог разреда на наставницу биологије због оцене, у Основној школи „Јован Дучић“ на Новом Београду.

„Догађајима од јучерашњег дана школа је дефинитивно укинута! Укинули су је бахати, насилни и примитивни којима су главни аргументи биле и остале песнице, укинули су је они који су се после сваког оваквог догађаја крили `иза процедура која је установа предузела`, али смо је највише укинули ми наставници јер ћутимо. И зато ово саопштење представља позив, не само да се не поделе књижице, већ да се не одрже већа којима би био закључен успех свим ученицима осим матурантима, али уједно и позив да се укине оваква школа, јер оваква нам ничему ни не служи. Уместо да представља срећну, заједницу школа је прерасла у полигон за насиље и као таква доживела је свој потпуни фијаско“, каже за Данас Александар Марков, председник Форума београдских гимназија.

Подсетимо, јуче је мајка ученика петог разреда физички напала наставницу у због оцене у Основној школи „Јован Дучић“ на Новом Београду.
Претучена жена је превезена у болницу, настава је обустављена, а деца су пуштена кућама.

Запослени су очајни, узнемирени због, како кажу, још једног у низу напада на колеге.

Инцидент током другог часа
Инцидент се догодио у току другог часа. Мајка једног ученика је дошла у школу и тражила да се видии са наставницом биологије.

Наставница је сишла доле, а мајка дечака је питала зашто је њеном детету закључена оцена два када има просек за три, испричала је једна од запослених, сведок догађаја у тој школи која је желела да остане анинимна.

Наставница биологије је, како је испричала саговорница Н1, мајци предочила да он нема просек за три и позвала је у свој кабинет како би јој то и показала у електронском дневнику.

Мајка бурно реаговала
Када јој је колегиница објаснила да се сабирају оцене из оба полугодишта, мајка је бурно реаговала и рекла да ће да иде код директорке са чим се сложила и наставница.

„Изашла је из кабинета, тада је почео велики одмор али мајка се одједном вратила. Само је чула како су лупила врата, повукла је за косу, оборила на под, лупала њеном главом о под, говорила ружне речи, да ће да је пребије, шутирала је ногама док је лежала на поду“, испричала је саговорница Н1.

foto EPA-EFE/JULIEN WARNAND

В. А.  Данас

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар