Почетна Друштво Вучић о притисцима на новинаре: Реакција на случај Јовановић најбоља порука

Вучић о притисцима на новинаре: Реакција на случај Јовановић најбоља порука

од admin
0 коментар

 

На констатацију да се у извештају Европске комисије наводи се да је лоша ситуација у медијима и на питање да ли могу да се спрече притисци који постоје, Вучић је тражио пример. На подсећање да су убацивани леци у двориште Н1, каже: “Чекајте! Жалите се на летке с којима ја и држава никакве везе немамо? Вучићевићу не лепе летке, него му улазе у канцеларију. Ови опкољавају Пинк, тукли су новинарке…”

Упитан о његовом односу према новинарима, Вучић је одговорио питањем: „Реците ми јесам ли икада увредио неког новинара или одбио да одговорим на неко питање, за разлику од свих других“. На констатацију да је „био проблем с репортером Н1, недавно“, Вучићев одговор је био: “Двадесет минута сам одговарао, онда сам га питао које је то кривично дело. Он је рекао “слагао вас је Стефановић”. Е, добро ако ме је слагао“.

Председник Србије је у овом интервјуу рекао да „не контролише и да није власник ниједног медија“, а није пропустио прилику да поново оптужи новинаре – Н1, а овога пута и Нову С, да, како он то сматра, „24 сата раде кампању против“ њега и Владе Србије.

На питање да ли може својим функционерима да пошаље поруку да су било какви притисци на новинаре неприхватљиви, Вучић је рекао: “Наша реакција по питању господина (Милана) Јовановића је била најбоља порука. Порука државе. Тада је деловала држава и ухапсила председника општине из најјаче странке. Бодрим све новинаре и вас – ево, питајте ме све што желите. Они, с друге стране, поштују само своје потрчке, не разговарају с новинарима који нису њихови”.

Блиц/Н1/Цензоловка

Можда ти се свиди

Оставите коментар