Почетна » „Вучић побеснео након питања новинара“: Како регионални медији пишу о гостовању председника на РТС-у?

„Вучић побеснео након питања новинара“: Како регионални медији пишу о гостовању председника на РТС-у?

од Други Пишу
0 коментар

Председник Србије Александар Вучић, гостовао је синоћ на јавном сервису поводом убистава која су потресла Србију. Осим у Србији, његово гостовање било је испраћено и у региону.

Портал Клиx каже да ће Вучић донети оштре мере које ће суштински променити српско друштво.

„Огромна туга је нешто што осећају пре свега породице, али и сви остали у Србији. Наше је да из те велике трагедије изађемо уједињени и да покушамо да неке проблеме решимо на другачији начин“, пренео је овај портал Вучићеве речи.

Слободна Босна насловљава свој текст ВУЧИЋ ПОБЈЕСНИО НАКОН ПИТАЊА НОВИНАРА: „Да ли вас је срам барем мало…“.

„Кажу ‘Вучићу, одгодио си дане жалости због утакмице’. Да ли вас је срам барем мало? Знате зашто сам то направио? Јер морате имати црно на бело колико имате мртвих, убијених, за ким жалите. А за то ‘црно на бело’ морате чекати да се склоне камере, да се не фотографишу деца која леже у локви крви. Морају се обавити патолошки налази, прогласити смрт, па онда тужилац говори о мерама и онда су у четвртак на седници владе проглашени дани жалости. Само смо дан дуже жалили и формално. Да се догодило случајно другачије, рекли бисте да Вучић није дао Партизану да прође даље“, издваја Слободна Босна.

Ослобођење каже да је Вучић изгубио живце и открио детаље масакра. „Убица пратио једнох који је показао како убија“, део је наслова овог портала.

„Да си не лажемо, ја мислим да је тај ријалити (Задруга) грозан, све најгоре мислим о њему. Као што мислим да је грозан и одвратан ријалити на Новој С Сурвивор. А не гледате? Добар избор. Само не можете рећи један да, други не. С друге стране, причате о томе, хоћете да укинемо Муње, хоћете да укинемо Клан, Калканске врхове, Рамбо, Скарфејс? И да их никада не погледамо. Где је граница? Само ми то реците“, део је председникових речи.

„Вучић: Мали убојица је био пратитељ једног који је показао како убија“ наслов је текста у Индексу.

„Најавио је „још веома оштрих мера“ како би се спречила могућност нових напада те је много говорио о детаљима масакра, што је и раније радо чинио, па је тако одавао и особне податке о породице 13-годишњег дјечака убице попут висине њихове плате те рекао да је 21-годишњи убојица из околице Младеновца поштовалац Хитлера због мајице, која је заправо мајица матураната и нема везе с нацизмом, но зато је говорио о друштвеним мрежама, реијалијима и насиљу. У том контексту се дотакнуо и двојице убица“, пише Индекс.

„‘Полиција креће у школе, није проблем ни да купимо врата с детекторима метала за све школе у Србији‘“ каже се у Слободној Далмацији.

Вучић је подсетио да од сутра почиње предаја нелегалног оружја.

„Мере су такве да ми од сутра одузимамо нелегално оружје, имате месец дана рок да доставите нелегално оружје и муницију, без последица. У два шаторска крила између Крњаче и Овче, било је више аутоматских пушака, 650 метака, молим људе да само оду у полицијску станицу и оставе то“, казао је, а пренео овај портал.

Подгоричке Вијести додају да ће се ићи на смањење броја легалног оружја од 90 одсто.

„Хоћете наше оставке? Разговараћемо. Данас вам то нећу рећи, јер хоћу да сачувам у данима пред нама стабилност и мир у земљи. Неодговорни људи добиће свој одговор, онакав какав заслужују. То што мислите да се неко плаши подношења оставке и брине око не знам чега… Поносан сам на труд, рад и резултате, што се нисам склањао, што сам се борио за људске животе, као што сад преузимам на себе терет, јер знам колико ће људи да ме мрзи због одузимања оружја, али ће свака мајка да ме воли. Не мора да ме воли, претерао сам, али ће поштовати ту одлуку“, пишу Вијести.

(BETAPHOTO/MILOS MISKOV)

М. Чоњагић  Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар