Почетна » СТРАВА И УЖАС Школски тоалет је најгоре шта ћете видети данас (ВИДЕО)

СТРАВА И УЖАС Школски тоалет је најгоре шта ћете видети данас (ВИДЕО)

од admin
0 коментар

 

– Још 2015. године гостујући на Хепи телевизији у емисији „Ћирилица“ тадашњи премијер Вучић два пута је показивао слику овог пољског тоалета и згражавајући се рекао да то нема нигде. И тако до данашњег дана остаде само згражавање – коментарише члан Општинског одбора Странке слободе и правде из Куршумлије Зоран Николић.

Он додаје да у тоалету нема воде, па је помоћни радник доноси у кофама како би одржавао хигијену, ако то уопште може да се назове тако.

– Гледајући овај објекат који више подсећа на неки из доба Виминацијума, стварно се питамо за чију децу иду паре и колико ће још празних обећања да да врх државе, који живи у свом имагинарном свету, док деца и наставници користе тоалет недостојан човека. Хоће ли ова власт у овој ери компјутера, најзад схватити да и ђаци из сеоских средина имају права на нормално школовање, као и на услове достојне сваком детету у 21. веку – питају у ССП Куршумлија.

Због ових услова, мештани околних села не желе да уписују децу у ту школу, већ их возе до Куршумлије, али немају сви ни могућности да то чине, тако да у доба пандемије Ковида 19 многа деца су осуђена на овакве хорор услове.

Школа је, примера ради, некада била самостална и 1961. године у њој је било 520 ђака. Од тада ни динар није уложен у реновирање, учионице су као и тоалет – из праисторије.

С. М.   Директно.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар