Почетна » ЗА НЕВЕРОВАТИ:Овако српски полицајци траже мито! (ВИДЕО)

ЗА НЕВЕРОВАТИ:Овако српски полицајци траже мито! (ВИДЕО)

од admin
0 коментар

Групу странаца је после посете Либерленду, микро-државе у покушају између Хрватске и Србије зауставио српски саобраћајац због наводног прекорачења брзине.

Без икаквог доказа полицајац је тражио од возача Американца, који не говори српски, да плати казну од 2.500 динара у готовини или 50 евра (што је више него дупло више од суме коју је тражио у динарима). Када су путници понудили да плате казну од 2.500 динара, полицајац је произвољно повисио износ казне на 3.500 динара како би возачу вратио пасош и друга документа.

На видео снимку који су путници направили, а који је постављен на јутјубу, наводи се да је полицајац тражио од путника да подигне готовину на банкомату и да плати „имагинарну“ казну, тј. мито.

Након што су путници одбили да дају мито и потпишу записник који је у потпуности на српском, полицајац који говори само српски језик и који је покушао све могуће видове изнуде новца, позвао је свог надређеног, који говори енглески и који је посматрао читаву ситуацију. Шефица је возачу запретила да ће му одузети пасош на пет дана и да му неће бити дозвољено да напусти земљу.

Несрећни путници су на крају били приморани да се одвезу до најближе мењачнице и плате мито како би наставили путовање. Натезање са полицајцима трајало је сат и по.

Читав случај догодио се недалеко од Суботице, осам километара од српско-мађарске границе.

Возач је на крају саветовао све странце који се нађу у сличној ситуацији у нашој земљи да не потписују документа која не разумеју и да никако не дају пасош саобраћајном полицајцу.

Ало.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар

five + 13 =