Почетна » За три дана хирурзи Клинике за кардиохирургију у Нишу урадили 22 операције

За три дана хирурзи Клинике за кардиохирургију у Нишу урадили 22 операције

од Други Пишу
0 коментар

Запослени на Клиници за кардиохирургију УКЦ Ниш настављају са операцијама током викенда за које не траже никакву финансијску надокнаду, а једини циљ им је да се самњи листа чекања свесни чињенице да се њима јављају пацијенти који захтевају брзу лекарску или хируршку интервенцију. Са операцијама је настављено и протеклог викенда, а листа чекања се после сваког викенда смањује.

„ И овај викенд, пети по реду, провели смо радно оперишући болеснике са листе чекања. По први пут смо радили не у једној већ у обе операционе сале при чему смо од петка до недеље обавили чак 22 операције, 21 операција због стенозе каротидне артерије и цереброваскуларне болести и 1 због пуцања трбусне аорте. Сви оперисани пацијенти су добро, без компликација и у стабилном опоравку“,каже др Драган Милић, директор Клинике за кадиохирургију УКЦ Ниш.

Он додаје да је од почетка године до данас урадјена укупно 101 операција док је просле године за исти период урадјено 36 што је повећање од скоро 3 пута.

„ Листа чекања за кардиохируршке операције се смањила са 149 на 105 што је листа чекања од 2 месеца. За васкуларне операције листе чекања више не постоје“, каже Милић.

Поносан сам на ове дивне и посвећене људе са којима радим и на њихов ентузијазам који је инспиративан. У данашње време готово имагинаран и нестваран, додаје Милић.

Он је још једном честитао целом особљу које је на овако бриљантан и беспрекоран начин изнело овај подухват којим би се поносиле и највеће светске клинике.

насловна фото: Принткрин југпресс

Југпресс

Можда ти се свиди

Оставите коментар