Почетна Друштво Захтев инспекције нико није фермао и осам месеци касније мост на Морави се срушио: Право је чудо да нико није страдао

Захтев инспекције нико није фермао и осам месеци касније мост на Морави се срушио: Право је чудо да нико није страдао

од Други Пишу
0 коментар

Инспекција за локални превоз и путеве тражила је од Градске управе у Чачку да се саобраћај потпуно обустави преко моста који се пре двадесетак дана срушио на Западној Морави у Мрчајевцима. Саобраћај на овом мосту никада није био у прекиду. А осам месеци након овог извештаја инспекције, мост се срушио.

Како пише у извештају, један стуб је био срушен а други напукао. А то је што је према мишљењу инспекције представљало „очигледну и непосредну опасност по кориснике моста“.

Али, ЈКП „Градац“ је поднео жалбу Градском већу у Чачку и приложио мишљење Института за путеве, тражећи да се саобраћај не обуставља потпуно. Жалба је усвојена, а мост се срушио осам месеци касније.

Предлог ЈКП Градац због којег никада није обустављен саобраћај преко моста у Мрчајевцима, састојао се у томе да ће се поставити баријере, пут сузити и контролисати да ли ће преко моста прелазити и камиони, односно возила тежа од три тоне.

Мештани села са обе стране Мораве кажу да су преко моста у великој мери прелазили и камиони и аутобуси са радницима, углавном ангажовани на радовима на Моравском коридору.

„Камиони који вуку шодер, земљу. Приватна лица која вуку сировине за своје потребе. Забрана није поштована, а полиција је на то жмурила. Није ни чудо што се мост срушио. Много је било практичније да се пре осам година интервенисало и да је поправљен стуб који је пукао“, каже једна мештанка.

„На основу свих докумената које смо добили може да се закључи да је донета класична политичка одлука. Градско веће У Чачку је усвојило жалбу ЈКП Градац поништавајући мишљење струке. А важнији су животи него гласови политичких организација. Незадовољство би изазвало питање мештана, шта су то радили од 2017. године“, каже Марковић.

У последњим јунским поплавама за само два дана урушила су се два моста. Искључиво захваљујући срећи и присебношћу појединих мештана, избегнуте су трагичне последице.

Foto:Nova.rs

Милан Марковић    Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар