Почетна Друштво Запослени на Институту за реуматологију траже смену директора: Закуцали на врата министарке Грујичић

Запослени на Институту за реуматологију траже смену директора: Закуцали на врата министарке Грујичић

од Други Пишу
0 коментар

Неколико десетина запослених на Институту за реуматологију окупили су се данас нешто после 15 сати испред Министарства здравља, одакле траже смену директора Горана Радуновића.

Како јавља репортерка Нова.рс са терена, окупљени су након говора стигли испред Владе Србије ,а захтев за смену Радуновића је предат.

За то време окупљени су испред зграде звиждали

Председница синдиката медицинских сестара и техничара Радица Илић пружила је подршку запосленим који данас протестују, упућујући критику свим другим синдикатима у здравству који ћуте на насиље које трпе колеге Института за реуматологију.

Она истиче да је срамно да након аудио снимка који је, како каже, чула готово свака особа у држави, а у ком директор Радуновић вређа, прети и виче на медицинске сестре, синдикати у здравству не реагују.

„Чему служе синдикати и удружења?“

„Ми смо људи са достојанством, образовањем, звањем“

Истиче да су дешавања на Институту за реуматологију „брука и срамота Министарства здравља и све до једног политичара – и позиције и опозиције“

Др Александра Кадић окупљенима испред Министарства здравља рекла је да је неколико запослених одржало са министарком Грујичић састанак.

Очекују да ускоро из министарства саопште своју одлуку, након што су саслушали запослене

Др Ивица Јеремић каже за портал Нова.рс да су запослени на том Институту протест организовали након низа поднетих жалби надлежнима, од ресорног министарства, преко Владе Србије до председника државе, али да одговор нису добили.

Министарка здравља Даница Грујичић је, како каже Јеремић, након жалбе запослених била у посети Институту и разговарала са директором Радуновићем, али епилог тог разговора запосленима није познат.

Након њене посете, додаје наш саговорник, неколико инспекција било је у Институту током прошле недеље.

Исход запослени још увек не знају.

Како каже Јеремић, добили су „неко обећање“ да ће се министарка Грујичић данас током протеста обратити запосленима

Подсетимо, председница Синдиката медицинских сестара и техничара Србије Радица Илић истакла је раније да запослени на Институту за реуматологију већ дуже време трпе мобинг и да „сада коначно имају доказе да туже директора те установе“.

Наш портал обајвио је аудио снимак на коме се чује како директор Института за реуматологију виче и вређа медицинску сестру.

Запослени тврде да већ дуже време трпе мобинг. Директор то демантује. Приговори су написани, а послат је и допис Министарству здравља.

Protest zaposlenih sa Instituta za reumatologiju ispred Ministarstva zdravlja Foto:Anđela Vučićević/Nova.rs

Анђела Вучићевић      Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар