Почетна » Запослени у Шестој београдској гимназији траже смену директора или иду у штрајк

Запослени у Шестој београдској гимназији траже смену директора или иду у штрајк

од Други Пишу
0 коментар

Шеста београдска гимназија могла би да ступи у штрајк. У чему је проблем у овој школи, са каквим се проблемима суочавају професори који јавно исказују своје мишљење, покушала је да провери Јелена Вучетић, репортерка јутарњег програма „Пробуди се“, која се јутрос налазила управо испред ове чувене београдске школе.

Просветни синдикат Форум београдских гимназија затражио је од Министарства просвете да смени директора Шесте београдске гимназије, наводећи да ће, ако се то не деси, запослени у тој установи у среду, 31. маја, ступити у штрајк.

Форум београдских гимназија навео је у саопштењу да је директор Радисав Милић већ два пута био разрешен дужности у основним школама „Доситеј Обрадовић“ из Смедерева и „Павле Савић“ у београдском насељу Миријево, као и да је тај синдикат више пута указивао на његово „незаконито поступање“.

У саопштењу су подсетили да су оспоравали одлуку о суспензији професора математике те школе Јована Кнежевића, који је преминуо мало након тога, директорове иступе у јавност и заузимање стране, као и дисциплинске поступке који су уследили против дела запослених и чланова синдиката.

Форум наводи и да је „директор потписивао неважећа сведочанства о завршеним разредима, због чега ће поједини ученици накнадно морати да полажу испите, али и да је одузимао фонд колегама, уводио разредна већа мимо закона и чињеницу да су се матуранти те школе недавно потукли у Звездарској шуми“.

„Имајући све то у виду, не можемо а да се не запитамо, која то невидљива сила држи овог господина на функцији директора и колико је још живота потребно уложити у спас угледа Шесте београдске гимназије“, додаје се у саопштењу.

foto prinskrin

Бета/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар