Почетна » “Засијала” железничка станица, Весић је поносан

“Засијала” железничка станица, Весић је поносан

од admin
0 коментар

 

“Вечерас, Савски трг, зграда некадашње железничке станице. Недавно обновљена фасада је осветљена и пуштена је у рад декоративна расвета. Тек сада се види лепота ове зграде. Поносан сам”, навео је Весић.

Заменик градоначелника додао је и да ће централно здање на Савском тргу постати Музеј Николе Тесле, “највећи и најрепрезентативнији на свету”.

“До скоро је ова зграда прокишњавала, а фасада на згради се распадала. Ни кров нису били у стању да поправе, ни фасаду да окрече, а сада када смо је обновили сетили су се ове зграде. Какво лицемерје”, поручио је Весић поводом критика опозиције због измештања железничке станице из центра града.

Како подсећа Н1, на Савском тргу се тренутно изводе обимни радови који подразумевају измештање саобраћаја на обод трга, изградњу нове канализационе црпне станице, и формирање великог платоа испред зграде бивше железничке станице на ком ће се налазити споменик Стефану Немањи висок чак 23 метра.

Измештање железнице из Савског амфитеатра, али и изглед и димензије споменика првом српском жупану, изазвали су претходних месеци оштре полемике у јавности. Радови на Савском тргу, према најавама градских званичника, требало би да буду завршени у новембру.

Бојана Миловановић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар