Почетна » Зашто је нишки кардиохирург смењен на факултету: Он каже ућуткивање, деканка о недоласцима на седнице

Зашто је нишки кардиохирург смењен на факултету: Он каже ућуткивање, деканка о недоласцима на седнице

од Други Пишу
0 коментар

Нишки кардиохирург Драган Милић смењен је пре истека мандата са места продекана за међународну сарадњу Медицинског факултета у Нишу. Милић за Н1 каже да је у питању порука и најављује излазак на локалне изборе са листом независних професионалаца и интелектуалаца.

Деканка Добрила Станковић Ђорђевић, уместо изјаве – послала је саопштење. Тврди, апсолутно је нетачно да је мотив за разрешење професора Милића – ућуткивање.

„У последњих годину дана, проф. др Драган Милић не учествује у раду органа факултета – Савета, Изборног већа и Наставно-научног већа. У периоду од 1. октобра прошле године до 30. октобра ове године, на Медицинском факултету Универзитета у Нишу одржано је 16 седница Савета, 16 седница Наставно-научног већа и 11 седница Изборног већа. Проф. др Драган Милић учествовао је у раду само једне седнице Наставно-научног већа, једне седнице Изборног већа и ни једне седнице Савета, иако је на све седнице уредно позиван“, наводи се.

Милић за Н1 каже да је тачно да је није долазио, пошто су седнице увек заказиване у подне када је он био заузет на клиници.

„Ово је на неки начин порука, тајминг показује све. Могло је да се деси и после избора. Неопходно је било да се пошаље порука“, рекао је доктор Милић.

Додао је да је сарадња, ипак, била добра и својим бившим колегама пожелео срећу у даљем раду.

Говорећи о најави да ће се политички ангажовати и изаћи на локалне изборе у Нишу с групом грађана, он је рекао да је још рано да помиње конкретна имена сарадника. Истиче да ће то бити „јака листа“, састављена од људи који су успешни у свом раду.

„Предоминантно интелектуалци, професори, новинари, писци, једна независна група интелектуалаца и стручњака који су се доказали у свом послу на више начина“, истакао је Милић.

Упитан о евентуалној сарадњи са Зораном Михајловић, што се на друштвеним мрежама спомиње као могућност, саговорник Н1 каже да су Клинику за кардиохирургију посетили многи политичари после укидања листе чекања, међу којима је била и Михајловић, али и Срђан Миливојевић и Мирослав Алексић.

Упитан да прокоментарише одлуку свог колеге са клинике Милана Лазаревића да се прикључи Српској напредној странци, доктор Милић каже да је то најбољи потез СНС у Нишу.

„Довели су најбољег лекара којег наша клиника има. Милан Лазаревић је идеалиста, иницијатор чишћења листе чекаја, он верује да неке ствари могу да се мењају унутар система. Ја желим да он успе у томе“, поручио је Милић.

Foto Printskrin

Н1 Београд

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар