Почетна » Зашто Шапић може да добије струју, а мали Огњен из Гроцке не?

Зашто Шапић може да добије струју, а мали Огњен из Гроцке не?

Тужно!

од Други Пишу
0 коментар

Оно што је довољено за власт, није за обичне људе. Јер, како другачије објаснити чињеницу да је Александру Шапићу, градоначелнику Београда, Општина незаконито легализовала негелано догађени објекат, иако нису испуњени законски услови, док обични људи, који не могу да легализују објекте, муче муку.

Томе у прилог сведочи и тешка ситуација у којој се налази породица Огњена Јерковића (5) из Гроцке, а који води животну битку. Путем фондације „Хуманост без граница“ скупља се помоћ за лечење Огњена, који је по рођењу докторки је Огњен испао из руку и пао на под. Том приликом је задобио напрснуће плућа, пукла му је плућна марамица, десна рука му је поломљена на три места и повређен му је гркљан приликом интубације.

Три месеца након тога је провео на респиратору, да би се са 19 месеци, поред постојећих проблема, појавили и епилептични напади. Проходао је са две године, проговорио са четири, међутим како време пролази, тако му се стање, нажалост, погоршава.

И као да то није довољна мука за породицу Јерковић, појавила се и нова. Наиме, због тога што не могу да легализују кућу, Огњенова породица живи у објекту без електричне енергије, будући да им надлежни не дозвољавају прикључак на електромрежу.

Због тог проблема Огњен мора готово свакодневно да иде у комшилук да би могао да користи медицинске апарате, који раде искључиво на струју.

И, ето, док је градоначелнику Београда Александру Шапићу очигледно све дозвољено, обичним људима није, па морају да се довијају како би се борили за живот малишана. Малишана који је прешао из Шапићеве фондације „Буди хуман“ у фондацију „Хуманост без граница“.

 

Директно

Можда ти се свиди

Оставите коментар