Почетна » Због дуговања за рачуне ноћ провеле на улици

Због дуговања за рачуне ноћ провеле на улици

од admin
0 коментар

 

Како за Данас објашњава једна од станарки, дуговање је настало према ЈКП Информатика, али крајњи рок за исплату дуга је крај јуна.

– Дошли су нека девојка и момци да носе ствари. Почеле су претње ујаком који само што није дошао, звали су ме телефоном. Нико се није понудио да нам помогне. Жена преко пута ми је скувала чај, и сви су знатижељно гледали. Нико ме није питао да ли ми треба воде – објашњава она.

Према њеним речима, када је сломила кук, њена ћерка је дошла у стан да јој се нађе, и ту проводе последњих пет месеци. Обе су лошег здравственог стања.

 

– Због дувговања за рачуне оне су избачене на улицу. Иако држава даје да се отплаћује касније, газдарица није дала. Она је довела приватне избациваче који су спаковали њихове ствари и поређали их на улици. Ствари су им и даље на улици, то тако стоји од синоћ. Оне су целу ноћ биле на улици – кажу за Данас из Иницијативе ЗА кров над главом Нови Сад.

По сазнању за ову ситуацију, они су контактирали надлежни Центар за социјални рад, који их је упутио на полицију.

– Звали смо социјалне службе које се нису јављале више пута. Када су се коначно јавили рекли су нам да то иде преко полиције. Звали смо полицију пре више од сат времена, и још чекамо да патрола дође – истичу из Иницијативе.

Како су им објаснили преко телефона, Центар за социјални рад ће реаговати када полиција обави увиђај.

– Још увек чекамо да се јави неко ко ће понудити стан њима, неко коначно или бар привремено решење. Имамо за пар дана смештај, али немамо где да ставимо ствари – наводе из Иницијативе.

Милош Ђошић  Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар