Почетна » Здравствени радници следеће недеље излазе на улице: „Сви, па и ми, треба да имају веће плате“

Здравствени радници следеће недеље излазе на улице: „Сви, па и ми, треба да имају веће плате“

од Други Пишу
0 коментар

Здравствени радници ће због ниских плата и других недоследности ресорних министарстава и Владе Србије, 23. новембра одржати протест у Београду, саопштио је грански синдикат здравства и социјалне заштите „Независност”. Здравствени радници ће, како се наводи, ступити у штрајк уколико се надлежни оглуше о њихове захтеве.

У саопштењу синдиката „Независност“ се подсећа да већ шест месеци, заједно са колегама из Синдиката радника здравства и социјалне заштите Србије, тражи јединствену цену рада и нове коефицијенте у здравству и социјалној заштити.

Синдикат у саопштењу уверава да би повећања за запослене у овим делатностима била толика да не би угрозила буџет Републике Србије.

„Сматрамо да сви, па и ви и ми, треба и морају да имају веће плате. Подсећамо да смо протеклих година доносили законе и плате које су, према пројекцијама, требале да буду најмање 1.000 евра у 2025. години“, истиче се у саопштењу.

Подсећа се и да је распон плата у здравству и социјалној заштити нарушен од обећања из 2018. године, а представници министарстава сматрају да је то нереално.

Не само због плата, већ и због, како се наводи, других недоследности ресорних министарстава и Владе Републике Србије, здравствени радници су најавили протест за 23. новембар, на Тргу Николе Пашића, с почетком у 12 сати, а потом и штрајк у својим делатностима, ако се надлежни оглуше о њихове захтеве.

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар