Почетна » ЖИВОТ НА ТАЈНОЈ ЛОКАЦИЈИ Гвантанамо двојац добиће станове, учиће српски, а смеју и да промене изглед

ЖИВОТ НА ТАЈНОЈ ЛОКАЦИЈИ Гвантанамо двојац добиће станове, учиће српски, а смеју и да промене изглед

од admin
0 коментар

Двојица исламистичких екстремиста који су прекјуче пребачени из САД у Србију неће бити смештени у најстроже чувани затвор, већ у неупадљиве станове на тајним локацијама!

Каква ће њихова будућност бити у Србији – да ли ће им икада бити одобрено слободно кретање, да ли ће уписати факултет, добити посао, да ли ћемо их једног дана виђати у тржном центру – зависи од њиховог понашања у наредним годинама.

Детаљи изненадне операције њиховог пребацивања у Србију и даље су најстрожа тајна.

Гвантанамо беј (Фото: АП)

– Локација новог пребивалишта Мансура Ахмеда Саада ел Дафија и Омара Хамзајевича Абдулајева, познатог и под презименом Давлатов, чува се у најстрожој тајности. Биће заклоњени од јавности у прво време да не би били изложени притисцима средине и да разне терористичке организације не би покушале да контактирају са њима – каже саговорник листа.

Њих двојица добиће и могућност да се даље образују – Ел Дафи је завршио средњу школу у Гвантанаму, да упишу факултете, специјализације…

Ћелија у Гвантанамо беју (Фото: АП)

За почетак неће моћи да буду у контакту с породицама нити да слободно напуштају место пребивалишта. С обзиром да имају специфичан изглед, на вољу им је да ли ће га променити.

Ел Дафи је тренирао терористе за самоубилачке нападе а Хамзајевич је посебно обучен за тровање цијанидом.

(Блиц)

Можда ти се свиди

Оставите коментар

one × two =