Почетна » „Животе мој, мама и тата немају проклети новац да ти купе лек“

„Животе мој, мама и тата немају проклети новац да ти купе лек“

од Други Пишу
0 коментар

Никола Аћимовић (15) је борац: Дишенова мишићна атрофија требало је већ до сада да му у потпуности онемогући да хода, али он не одустаје. Недавно је прославио и малу матуру. Ипак, дуг је пут пред њим а за лечење потребан је новац.

Хуманитарна фондација „БУДИ ХУМАН – Александар Шапић“ прикупља новчана средства за Николу. Дишенова мишићна дистрофија (наследна прогресивна болест мишића где се први симптоми појављују у раном детињству) дијагностикована му је по рођењу. Болест најпре захвата мишиће рамена, кукова, бутина и листова, временом се шири на све мишиће који временом слабе и оболели заврше у инвалидским колицима).

 

Деца оболела од ове болести, угавном престају да ходају око 12. године живота. Никола има 15 година и још увек хода. Пре три године поднет је захтев РФЗО за регистрацију лека Аталурен, који знатно успорава прогресију ове болести и може се применити на дечаке који још увек ходају, стога би га Никола требао примити што пре.

 

Потребан лек још увек није одобрен у Србији. Никола је један од три дечака који чекају на овај лек. Тренутно се лечи кортикостероидима, иде на физикалне терапије, на терапије пливања и терапијског јахања. Николи су средства потребна за куповину лека, за лечење, рехабилитацију као и за физикалне терапије.

Родитељи су и на твитеру апеловали за помоћ:

„Животе мој,мама и тата немају тај проклети новац да би ти купили лек. Живот свој бих дао, своје ноге да са њима трчиш и играш се и наставиш да живиш. Поред опаке болести боримо се и против времена. Бескрајно смо захвални свим људима што су уз нас у нашој борби за твој живот“, наводи се у њиховој објави.

Овако можете да помогнете Николи:

Уплатом на динарски рачун:

160-6000001131176-66

Уплатом на девизни рачун:

160-6000001133896-54

IBAN:

RS35160600000113389654

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

Михаило Јовићевић    Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар