Почетна Друштво Зорица Вучковић је и даље насмејана, али јој је потребна ваша помоћ

Зорица Вучковић је и даље насмејана, али јој је потребна ваша помоћ

Да поправи трошну кућу

од Жиг Инфо
0 коментар

Зорица Вучковић из села Драјинац код Сврљига живи у нехуманим условима, у трошној кући, са протезом на једној нози и без дела плућног крила.

Зорица живи у старој кући преко 80 година, у којој јој је боље него у новој, саграђеној уз помоћ општине пре 10 година јер се тамо појавила влага.

Ова несрећна девојка остала је без мајке са и без оца. У 13. години је остала без ноге која јој је одстрањена јер јој се, после безазлене повреде у школском дворишту, инфицирала рана. Отац је није на време одвео лекару, а када је инфекција узела маха, завршила је на клиници у Београду, где су једино могли да ураде ампутацију и тако девојци спасу живот.

Само три године касније, поново је морала под нож. Доктори су били приморани да јој одстране једно плућно крило када су открили да болује од малигног тумора. До пре неколико година о њој је бринуо отац. Живи од социјалне помоћи, сестре је више не обилазе, као ни родбина. Међутим, она је пуна оптимизма и не одустаје од борбе, а ту су и добри људи који помажу колико могу.

Колико може, помаже Нишлија Радован Цветановић.

  • Ја немам своју породицу, родитељи су ми умрли, тако да сам решио да Зорици помогнем, јер сам чуо за њен тежак живот, испричао је раније Радован

Радован поново моли за помоћ добре људе. Наиме, он жели Зорици да реконструише зид који је пукао, али му недостаје новчаних средстава. Како каже, да би Зорица живела квалитетније требало би неких 15 000 динара за материјал обезбедити, док ће Радован сам санирати пукотине.

Апел људима добре воље за помоћ

ЗОРИЦА ВУЧКОВИЋ

село Драјинац код Сврљига

телефон: 0613194134

Број рачуна за помоћ је:

Банка поштанска штедионица а.д. експ. Сврљиг 1

тек. рачун бр. 200- 122235602- 67

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар