Почетна » Амерички сан, на грочански начин

Амерички сан, на грочански начин

Гроцка на пену од Дунава

од Сатирична Редакција
0 коментар

Млоге моје колегинице до јуче су ми се подсмевале и оговарале иза леђа, а данас, данас једва чекају да ми се јаве и поразговарају самном…

Коначно сам успела!

Постала сам ПРЕЦЕДНИЦА, коначно сам права влас, оно зашта сам цео живот желела!

Па да кренем од самог почетка, кроз трње сам прошла да би дошла до ружа.

Ја сам била одувек домаћица, и у таку сам се кућу удала да смо већином живели од пољопривреде и претежно сам се тиме бавила. Једног дана чујем преко плот како ме оговарају комшинице и то наглас причају „гле ову сељанку цео живот само сече купус, друго ништа и не зна“.

Кад сам то чула као да ме нека врућа вода полила, отишла сам у кућу и рекла мужу: Ја нећу да будем више затуцана сељанка из Калуђерицу, има да идем да се учланим у странку да ме запосле негде у канцеларију.

И кренем ти ја са још једну пријатељицу на састанке Српске напредне странке у Калуђерици. Прецедник странке у Гроцкој је био Сима, добар лик, прави политичар, ма да ти милина просто да га слушаш кад прича. На првом састанку је одма реко да ће све ове лопове из општине да похапси кад дођемо на власт и да ће све да нас запосли. Одавао је утисак поверења и ја сам му веровала. Рече само да одрадимо локалне изборе 2012.г. и ако се потрудимо ето посла за све.

Поред свих чак ме и рођени муж исмејавао за политику али….

Година 2012., освајамо највише гласова, мој Сима прави власт у Гроцкој и почиње мој сан…

Добијам посао у комунално предузеће. Први дан одлазим у Булевар у бутик да купим нову аљину и ципеле за посо, мора идем дотерана. Долазим у комунално предузеће, шеф ми каже пошто имам економску школу, ћу радим у рачуновотство за компјуктер.  Мало ме ту пресеко, право да вам кажем нисам знала да радим на компјуктер, ал нема везе и онако Сима реко да ће тог шефа да сменимо јер он је из бивше власти. Мало су ме исмејавали ови сад већ бивши радници, јер кад смо полазили кући рекли ми да угасим компјуктер и ја мислила да има даљинац да се угаси, како га нисам нашла ја стиснем дугме на монитор и угасим.

Свима који су ми се смејали због тога Сима је веома брзо наредио да им се дају откази. Остало је историја…

Ове године навршило се тачно 10 година како сам у радном односу при општиским предузећима на великој плати, а имала сам и част да будем у овом сазиву одборница.

Једно јутро, пре неки дан позвао ме садашњи прецедник општине и рекао: Вецо ти ћеш да будеш прецедница скупштине општине Гроцка, каже да у мене има пуно поверења, да имам знања да одговорим на такав изазов. Морала сам да се уштинем да видим јел сам будна.

… и ево ме у мојој новој канцеларији сас ову удобну фотељу и сто од 2 метра, само стиснем дугме на телефон и наручим да ми донесу кафу и сок, ал је лепо не може се речима описати, боље ми него да сам жена од султана…

 

 

 

*налазите се на сатиричној рубрици

Насловна фотографија: Фотошоп

 

 

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар