Почетна » Пресретнути разговори: Време кита (бика)

Пресретнути разговори: Време кита (бика)

Гроцка на пену од Дунава

од Сатирична Редакција
0 коментар

26.12. 2022. године, негде око 22 часа и 34 минута, у кабинету Чаробњака без хладњаче, крај полу отвореног прозора, уз понеки лавеж паса, у току је радни састанак Башта снс доо.Тема састанка је Бик на ражњу. Послушајмо ову занимљиву расправу…

Чаробњак без хладњаче: Имамо ситуацију!!! Оно са ражњем није баш добро испало, судећи по коментарима на ФБ.

Мање битан Лик: Необазири се Шефе, то коментаришу дојучерашњи комунисти, а сад постали велики верници.

Чаробњак без хладњаче: Што јес јес, нису они као ми који смо покренули пливање, литије, бадњак и онолику чесницу ….али опет, пост је !!

Тралалал: Мислиш Шефе ја сам покренуо. Нешто ми се јавља да можемо да кажемо да смо ове године одлучили за бика из поштовања према нашим грчким пријатељима и побратимима из општине Хераклион који славе Божић по Грегоријанском календару, тако да је пост прошао. Ето решења!!
.
Мича: ( Сам са собом и мислима) И ја сам покрену заједно са Тралала све то. У што је паметан овај Тралала као да је био у СПО са мном. Мислим? Или нисам?  Ја сам био у ДС, сада сам се сетио.

Чаробњак без хладњаче: Добре бре Тралала, ја тада нисам био напредан али сам вам био велики спонзор. Можда највећи али у сенци. Ви као елита БАШТЕНСКА без мене би били кита…..цвећа и то она што сте садили испред општине!!  BTW Није ти то лоше за Грке , Грегорија и Ромеа и Јулију.

Мање битан Лик: ЕЕЕЕ ШЕФЕЕЕ!! Када рече кита, паде ми на памет да туримо ми на још један ражањ кита, да има за ове што посте по Јулијанском календару .

У том тренутку кроз полу отворен прозор , промукли и помало дестилован глас ….ОООО напредњаци , има ли међу вама нека риба за стискавац??

Чаробњак без хладњаче: Ево и овај тражи рибу…то је знак!! Да испоштујемо све, биће на ражњу бик и кит Moby Dick * .

Мање битан Лик: ТОО ШЕФЕ!! Како си само паметан, ниси џабе председник!!

Тралала: ООО биће фешта само таква, снимаћу са дроном!!

Мање битан Лик: Предлажем да Moby Dick * .-а обезбеди Дилбер, колико знам он је задужен за зоо хигијену!! А и супер је са Тралала.

Дилбер: Што ја ? Ја сам задужен за цркотине и, нећемо ваљда цркотину на ражањ да туримо?

Чаробњак без хладњаче: Шта има везе, када се испече неће се приметити, а и ови што посте су баш огладнели.

Дилбер: У праву си ?

Чаробњак без хладњаче: Ето то смо решили. Фонтана да се пусти обавезно!!Т уристи поред ових наших има да нагрну у чаршију када се прочује да ће да буде бик и Moby Dick *. Има да се види раскош Златног доба.

Мича:( Сам са собом и мислима) У супер, како је ово добро

Чаробњак без хладњаче: Управо су ми јавили из центарале, морамо да обезбедимо наше људе у белом и то у што већем броју. Поделили су нам квоте .Одобрили су нам и ватромет….биће то луда прослава. Поготово после најновије вести.

Мање битан Лик: Које вести??? Сима ти постао саветник??

Чаробњак без хладњаче: Не то….победили смо на Косову , опет!! Као ономад, овог пута са 4 нула.

Тралала: Догодине у Призрену тј. у Зубином потоку!! Сви сви сви !!! УПС мало сам се заборавио. АЦО СРБИНЕ!!!

Дилбер: Заборави си ко си сада??

Тралала: Ја заборавио? Ти си бре заборавио ко си био док ти нисам помогао да напредујеш, онолико сам те хвалио код Симе…подржавао у свим пројектима.

Чаробњак без хладњаче: Доста бре, без свађе!! Ако ја могу без хладњаче можете и ви без свађе!! Вама двојици је укинуто дружење!! Правите кланове у нашем предузећу, свађате једне са другим, хоћете да разјебете целу комбинацију!! Још да почнете за руке да се држите по чаршији? Не одвајате се по цео дан. Дилбер не може да се ожени због тебе!
Тралала напусти канцеларију и објекат!!

Тралала: Али Шефе?? Уништио сам свој приватни живот због политике и то што хоћу да створим бољу Башту…..и шта сам на крају добио?? ИЗАЂИ ИЗ КАНЦЕЛАРИЈЕ, ТРАЛАЛА!! Ако тако ми и треба!

Чаробњак без хладњаче: Ништа бре не радиш. Онолики олош ме напада по ФБ, а ти ни да писнеш. Само качиш своје фотке по ФБ. НАПУСТИ КАНЦЕЛАРИЈУ!!

Тралала: Ма (бип) и ти и сви ви заједно, осим Миче.
Уз тресак врата, настаде мучна тишина.

Мича: ( Сам са собом и мислима) Могао би и ја да се образујем. Или не??? Нисам паметан! А ни образован!! Ипак ћу завршити факултет, ако је могла Гоца могу и ја! Када ако не сада!!

Чаробњак без хладњаче: Да наставимо. Под један….Дилбер да обезбеди Moby Dick * .-а, под два….да се поделе квоте, Калуђерици највише… под три да се Тралала стави мало на лед, да видимо како ће да се понаша….под четири … пекар да се отвори за ватромет, када је могао да зацеви поток може и да да 2000е за ватромет, а оног другог пекара не зовите, нека га , нека мало тихује….под пет да се обезбеди специјална екипа која ће да дежура у чаршији и да дејствује у случају када онај адвокат буде снимао клип за Yоутубе. Ето толико, ајд сада да се разилазимо.

Сви у глас, са климоглавом “Бог на небу, Вођа на земљи, Београд на води, Башта на Дунаву, Чаробњак без хладњаче у Башти!”

 

Пс. Сви ликови у овом игроказу су стварни осим оних који су измишљени ,док су сви дијалози измишљени,осим оних који су истинити!

Академико де Фаца

* Орган једног јунака! Сви би хтели да имају споловило, али нажалост, о томе не одлучује носилац, него прималац, тако да:
Мушкарци – ако неко каже да има споловило, вероватно лаже.
Жене – ако Вам другарица намигне и покаже типа, е тај је већ споловилоносилац

Можда ти се свиди

Оставите коментар