Почетна » СА ЛИЦА МЕСТА Пударачки дан борбе против јефтине ПУ воде.

СА ЛИЦА МЕСТА Пударачки дан борбе против јефтине ПУ воде.

од admin
0 коментар

Водовод Кап по кап сваке године, по трећи пут, обележава овај празник акцијом под назив „Огулимо кожу са грбаче“.

Манифестација има за циљ да објасни грађанима да треба скину и гаће са гузице, како би сви заједно допринели очувању нивоа плате од 3 хиљаде по прикључку ( без таксе за канализацију) у дистрибуције ПУ воде широм Баште
Напомиње се да ће овај трошак погодити само они који троше ваздух или се заплакињу пре ј…..е.

И овај пут се водило рачуна о најугроженијима па негативан ефекат неће осетити сви који немају партнера/ка као и новозапослени у општинској управи и јавним предузећима. Инцест ће да буде, а он је кажњив по КЗРС .

Сам рачун је јаснији,  па ће од сад сваком са завршеним мастер студијама у Бања Луци са прелазом на неки од Младеновачки факултет да буде јасно, након што га погледа, да се зајебао што је платио прикључак за воду- ваздух.

Пуно посла је и за приучене водовоџије који штелује водомере по кућама за симболичну надокнаду и часицу ракију.

Весело је и у ЈКП Кап по кап. Од шалтера па до улице протежу се редови са људима који су се први залетели да плате рачуне. За све оне који су извадили последњи динар из џепа за августовски рачун спремљено је и умањење од 5%. Сви су генерално задовољни с попуст с којим може дупе да се брише ….ако ради компјутер на шалтеру.

На другу страну су радници који усхићено чекају да крену у приндну наплату тј. скидање водомера и искључења са водоводне-ваздухопловне мреже. Највреднији су већ после четврте кафе изашли с мини ровокопачем на терен у формацији „двојица раде, а петорица седе у ладовини и спремају дипломски за менаџера у Младеновцу“ и искључују воду –ваздух народу. Њих ће већ са исклучивањем првог комшије да изненаде гладни пси које ће љубитеља животиња са вишемесечним дуговањима пустити са ланца.

Преко капије, сакривен, догађање спокојно прати и комшија јер му данас нису дошли на врата иако дугује петнаест и кусур хиљада. Тек у понеку кућу је дошао извршитељ са два милицајца да износи ствари.

Али грађани не треба да кукају, сматра директор овог предузећа Рашљић, јер и даље имају рачуне мање него у Напољу, па ће им остати паре да плате МАГИП-у за неизношење смећа.

Ернесто де ла Серна

Можда ти се свиди

Оставите коментар