Почетна » НОВОГОДИШЊИ „ВАРОШКИ САЛОН“ УМЕТНОСТИ

НОВОГОДИШЊИ „ВАРОШКИ САЛОН“ УМЕТНОСТИ

од admin
0 коментар

Новогодишња продајна изложба ликовне и примењене уметности под називом „Варошки салон“ отворене је до понедељка, 15. јануара у Центру за културу Гроцка.

Изложбу чине радови академских сликара, дипломираних примењених уметника, као и самоуких стваралаца, рађених различитим техникама и материјалима.

Разноврсност мотива на сликама, рађеним акварелом, темпером, уљаним бојама, од минијатура до великих формата, па и тањира од бамбуса, а и исликаних керамичких посуда, као и слика на камену и дрвету, које својим присуством дају осећај топлине и подсећају да природни материјали немају замену, док их красе пејзажи, рибе, птице, цвеће пуно живота или људске фигуре осликане топлим бојама и нежним потезима четкице. Незаобилазни је и декупаж (decoupage, од француског decouper – исећи, исецати), а и велики избор уникатног накита ручне израде.

Радове 22 уметника заинтересовани могу видети и купити у Ранчићевој кући, Мајевичка 9, која је изграђена као варошка кућа у ХIХ веку и заштићено је културно добро од великог значаја, и у којој је изложбени простор Центра за културу Гроцка.

 

Снежана Недић

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1938595996469588&id=1635113596817831

Можда ти се свиди

Оставите коментар