Почетна » АУ ШТО ЈЕ ШКОЛА ЗГОДНА Завршена је радионица „Природа и орнаменти“ Центра за културу Гроцка

АУ ШТО ЈЕ ШКОЛА ЗГОДНА Завршена је радионица „Природа и орнаменти“ Центра за културу Гроцка

од admin
0 коментар

У дотераној ОШ “Илија Гарашанин” у Заклопачи током распуста се одвијала радионица мурала Центра за културу Гроцка, под називом “Природа и орнаменти”.

Подручно одељење школе коју је ГО Гроцка недавно уредила и окречила, из дана у дан је попримало ново лице и ведре тонове, и то рукама ученика школе, а под вођством Марион Дедић, академске сликарке.

Радионица је финансијски подржана од стране Секретаријата за спорт и омладину, јер је Центар за културу крајем 2015. године аплицирао пројектом за средства потребна за радионицу, која би се одвијала у време зимског распуста, када су деци добродошли додатни садржаји.

Након почетних цртежа и “озбиљних” разматрања – како, где и шта, прве скице су доспеле на зидове. Одзив деце је био изванредан, јер је кроз радионицу прошло 30-ак ученика школе, а многи другари су их свакодневно обилазили и пратили напредовање мурала.

Међу посетиоцима су били и родитељи, као и знатижељне комшије, јер се вест о занимљивим активностима унутар школе брзо проширила.

Сами мурали, слике које ће красити зидове и деци улепшати амбијент и школски рад, резултат су њиховог заједничког рада на нацртима, али и индивидуалних цртежа, као што су детаљи, паун, корњача… Ђаци су радили по сегментима, свако по нешто – део слике или животињу, а сликарка Маја је све то кориговала у завршну целину.

Наравно, хтела су деца целу школу да украсе. Али, распуст је истекао… Што не значи да се нећемо креативно дружити, и остављати свој траг у боји неком новом приликом :)

Хвала школи на гостопримству, и деци на дивном дружењу!

Град Београд – Секретаријат за спорт и омладину, допринео је и у значајној мери помогао реализацији програма “Природа и орнаменти” обезбеђивањем средстава за финансирање.

Зорица Атић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар