Почетна » „Авалу филм“ купио бивши таксиста из Панчева

„Авалу филм“ купио бивши таксиста из Панчева

од admin
0 коментар

Покрет Доста је било саопштио је данас да највећи филмски студио бивше Југославије Авала филм у ствари купио бивши таксиста из Панчева Саша Ћоровић, који има заложно правно над капиталом фирме Флимвеј (Филмwаy).

Покрет Доста је било, који предводи бивши министар привреде Саша Радуловић, наводи да је реч о фирми која је регистрована само месец дана са капиталом мањим од 500 евра.

„Тачније, према подацима Агенције за привредне регистре, власник фирме је извесни Мишел Бабић из Париза. Медјутим, цела његова фирма је 2. априла 2015. године стављена под хипотеку, што указује да је прави купац у ствари власник те хипотеке Саса Ћоровић, бивши таксиста из Панчева“, наводи се у саопштењу.

Покрет истиче да начин на који је Авала филм гурнут у стецај 2011. године, чињеница да је фирма имала више имовине него обавеза, а да је држава била истовремено и власник и поверилац и управник, указује на лоше газдовање, можда и свесне лоше намере према некад највећем филмском студију у бившој Југославији.

„Подаци о купцу који је регистровао фирму пре само месец дана с капиталом од 60.000 динара, бивсем таксисти који је власник хипотеке и смешна цена по којој је добио 37 хектара земље у Кошутњаку указују на сумњу да у продаји нису била чиста посла“, наводи се.

Додаје је и да је приликом одредјивање почетне цене процењивана само вредност 20.000 квадрата трошних објеката и да ће купац за разлику од Авала филма моћи да земљиште преименује у грађевинско земљиште.

Покрет Доста је било упозорио је тужилаштво да испита све околности продаје и одговори на питање ко је извукао корист из посла од кога Србија има штету.

„Авала филм је књишки пример пљачкашке приватизације која је спроведена у Србији уз директно саучесништво државе. Оно што га цини посебним, јесте да смо у овој сумњивој продаји изгубили филмско благо, културно добро од националног интереса“, наводи се у саопштењу.

Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар