Почетна » БАЛЕТСКИ ИГРАЧИ ИЗ ГРОЦКЕ ОСВОЈИЛИ ЧЕТИРИ МЕДАЉЕ У РИМИНИЈУ

БАЛЕТСКИ ИГРАЧИ ИЗ ГРОЦКЕ ОСВОЈИЛИ ЧЕТИРИ МЕДАЉЕ У РИМИНИЈУ

од admin
0 коментар

Балетски играчи балетског студија „AB Dance“ из Гроцке освојиле су на Међународном балетском такмичењу у Риминију три златне медаље и једну бронзану у категорији модерног балета (contemporary dance).

Међународно такмичење, одржано у Риминију, у Италији од 17. до 20. маја, у организацији Dance fest, окупило је велики број такмичара, а девојчице и дечак из Гроцке, под вођством балетског педагога Анђеле Брчкало, учествовали су са четири кореографије од којих су дуо „Мајка и ћерка“ у интерпретацији Анђеле Михајловић и Саре Михајловић , „Руска игра“ и трио „Ледено краљевство“ освојили прва места и златне медаље, а кореографија „Наставиће се“ треће место и бронзану медаљу.

Балетски студио „AB Dance“ је и у априлу освојио четири медаља на највећем плесном такмичењу ХV Светској олимпијади у Москви, где је учествовало више од 35.000 такмичара током 10 дана.

Младе балерине су се вратиле освојивши две златне, једну сребрну и једну бронзану медаљу, а са још две кореографије освојиле су четврто и осмо место.

 

Снежана Недић

Можда ти се свиди

Оставите коментар