Почетна » БЕОГРАД ЗА ПОЧЕТНИКЕ“ у епизоди: „НОЋНА ШЕТЊА КРОЗ 10 СРПСКИХ МУЗЕЈА“

БЕОГРАД ЗА ПОЧЕТНИКЕ“ у епизоди: „НОЋНА ШЕТЊА КРОЗ 10 СРПСКИХ МУЗЕЈА“

од admin
0 коментар

 

МУЗЕЈ (НИ)ЈЕ ИГРА – желимо да сазнамо и видимо које је то највредније српско, а светско културно-историјско благо које чувају домаћи музеји. Шта је оно што свако од нас треба да види, као део личне, а опште културе? Шта никако не смемо пропустити? У ком музеју ћемо стећи најбоље знање о националној историји? Kоји музеј обећава најузбудљивије искуство и времеплов кроз векове? Шта је најнеобичније откриће у српским музејима…? Сазнаћемо у среду 19. маја од 20 часова на јутјуб каналу и ФБ страни Центра за културу општине Гроцка.

Чим отпутујемо у бели свет, хитамо да видимо њихове музеје, док наше недовољно познајемо и вреднујемо, а домаћи музеји крију толико репрезентативно и драгоцено културно-историјско благо, ког нажалост, често нисмо довољно свесни.

Зато, након онлајн-дивана НОЋНА ШЕТЊА KРОЗ 10 СРПСKИХ МУЗЕЈА “Београд за почетнике” са проф. др Оливером Томићем у Центру за културу Гроцка, установи културе која је ове добила Признање манифестације „Музеј за 10“, сигурни смо да ћемо сви почети мало више да истражујемо и упознајемо, а самим тим и више волимо музејску културну баштину Србије.

Поготовo што се и сам диван одржава у чудесној Ранчићевој кући, заштићеном културном добру Београда и својеврсном музеју народног неимарства и српског живота кроз векове, познатом по аутентичном амбијенту и топлини варошког дома српске куће из 19. века, у којој данас станује Центар за културу општине Гроцка.

Гост-кустос кроз музеје: проф. др Оливер Томић, историчар уметности

Домаћица: Смиљана Попов, ауторка и уредница ТВ серијала „Београд за почетнике”

Среда19. мај у 20 часова

ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ ГРОЦКА – you tube канал и ФБ страна

Организатори: Центар за културу Гроцка и „Београд за почетнике”

Техничка платформа: “OCOLO” студио за дигиталне технологије

Подршка: Општина Гроцка

Добро дошли онлајн!

Можда ти се свиди

Оставите коментар